Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Katri Helena ja Mikko Kuustonen luotetuimmat musiikkivaikuttajat

 

Tutkimus:Katri Helena ja Mikko Kuustonen luotetuimmat musiikkivaikuttajat

Iskelmälaulaja Katri Helena on suomalaisten mielestä luotetuin henkilö musiikin alalla. Toiseksi eniten yleisö luottaa laulaja-lauluntekijä Mikko Kuustoseen. Asia käy ilmi Valittujen Palojen yhdessä brittiläisen Wyman Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa tekemästä tutkimuksesta.

Kolmanneksi eniten suomalaiset luottavat kulttuurin moniottelijaan Vesa-Matti Loiriin. Neljäntenä musiikkivaikuttajien luotettavuusvertailussa on tangolaululla tähdeksi noussut Jari Sillanpää, viidentenä Hector ja kuudentena poplaulaja, säveltäjä ja sanoittaja Juha Tapio.

Kapellimestari Esa-Pekka Salonen on luottamusvertailussa seitsemäntenä, iskelmälaulun kestotähti Paula Koivuniemi on kahdeksantena, laulaja Chisu on yhdeksäntenä ja iskelmäveteraani Danny kymmenentenä. Yö-yhtyeestä tunnettu Olli Lindholm on vertailussa 11. sijalla ja tangolegenda Eino Grön 12. sijalla.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Yleisön luottamus musiikin alalla jakautuu verrattain tasaisesti. Katri Helena on luotetuin nimi musiikin alalla kahdeksalle prosentille vastaajista. Mikko Kuustonen ja Vesa-Matti Loiri ovat kumpikin ykkösnimi noinkuudelle prosentille vastaajista.

Tunnetuista musiikkikasvoista selkeä naisten suosikki on Jari Sillanpää. Haastatelluista naisista seitsemän prosenttia ilmoitti luottavansa eniten Jari Sillanpäähän. Miehistä häneen luotti kaksi prosenttia vastaajista.

Naisten mieleen ovat myös Juha Tapio ja Eino Grön Chisun nauttiessa hieman suurempaa luottamusta miesten keskuudessa.

Tutkimus toteutettiin viime vuodenvaihteessa osana Reader’s Digestin laajaa Luotetuin merkki -tutkimusta (European Trusted Brands). Suomessa yli 1300 vastaajaa nimesi avoimeen kysymykseen elossa olevan musiikkivaikuttajan, johon luottaa eniten. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on enintään +/- 1,7 prosenttiyksikköä.

Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 18 eri kielellä ja 46 eri painoksena.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)