Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Katolisen hyväksikäyttöskandaalin lukemat varmistuivat

 

Domspatzen vuonna 2011. KUVA: Wikipedia/Michael Vogl

Baijerin Regensburgin katedraalin poikakuoron parissa tapahtuneista hyväksikäyttötapauksista on julkaistu riippumaton tutkimus, uutisoi tagesschau.de.

Maailmankuululla katolisella Domspatzen-kuorolla (suomeksi Katedraalin varpuset) on yli tuhannen vuoden historia. Tutkimuksessa on huomioitu kuoron koko sodanjälkeinen historia vuodesta 1945 alkaen. Loppuraportin mukaan ”suurella todennäköisyydellä” väkivaltaa on vuosien aikana kokenut 547 kuoron jäsentä. Seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi on joutunut ainakin 67 poikaa.

Rikokset ovat tapahtuneet ennen kaikkea kuoron ylläpitämässä esikoulussa. Tekijöitä on ollut vuosien varrella vähintään 49. Juridisesti tutkimustulos ei vaikuta mitään, sillä rikokset ovat jo vanhentuneet.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

”Luvut järkyttivät minua, mutta olen tyytyväinen, kun asia on nyt selvinnyt”, kommentoi entinen kuorolainen ja yksi uhreista Alexander Probst.

Entisen paavi Benediktus XVI:n veljeä Georg Ratzingeria pidetään osasyyllisenä tapahtumiin. Pitkäaikaisena kuoron johtajana hän vaikeni tapahtumista, raportissa arvioidaan.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet