Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Katolinen kirkko Luther-säätiöstä: Kyse on kirkon sisäisestä asiasta

 

Marko Teravaportti

Katolisen kirkon tiedottaja Marko Tervaportti pitää Luther-säätiön ja luterilaisen kirkon jännitteistä suhdetta monitasoisena kysymyksenä.

– Koska säätiön status kirkon sisällä on ilmeisen epäselvä, on tietyssä mielessä ymmärrettävää, että esimerkiksi tiloja ei ole haluttu antaa heidän käyttöönsä.

Tervaportti pitää kuitenkin itsestään selvänä, että kirkkojen pitäisi olla ensisijaisesti avoimia toisille kristityille, vaikkakin hänen mielestään on turhaa luoda keinotekoista vastakkainasettelua ”kristityt vai muslimit”.

– En ole kovin tarkkaan seurannut Luther-säätiön asioita, mutta kysehän on luterilaisen kirkon sisäisestä kurinpidollisesta asiasta.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Tervaportti huomauttaa, että katolisen kirkon suhtautuminen muihin kirkkoihin ja uskontoihin on lähtökohtaisesti avointa aktiivisen ekumeenisen toiminnan myötä.

– Katolisessa kirkossa olemme kokeneet kirkkojen välisen yhteistyön hyväksi Suomessa. Olemme saaneet lainata tiloja niin luterilaisilta kuin ortodokseiltakin. Olemme kiitollisia siitä, Tervaportti toteaa.

Keskustelu sai alkunsa kun Kuopion piispa Wille Riekkinen närkästyi ortodoksien yhteistyöstä Luther-säätiön kanssa. Samassa yhteydessä piispa Riekkinen totesi olevansa samaa mieltä Helsingin piispan Irja Askolan kanssa, että kirkon tilat voisivat olla jossain määrin avoimia myös muslimeille.

 

Seurakuntalaisen aiempi uutinen aiheesta