Katolinen Joe Biden vannoo virkavalansa käsi 127-vuotiaan perheraamatun päällä

 

Kuvassa Joe Biden kampanjatilaisuudessa syksyllä 2020. (Shutterstock)

Joe Biden vannoo virkavalansa keskiviikkona Washingtonissa. Hän on toinen katolinen presidentti Yhdysvaltain historiassa.

Joe Bidenin perheraamattu on yli kymmenen senttiä paksu järkäle, jossa on jykevät nahkakannet ja metallinen kiinnityssalpa. Bidenin suvussa kulkeneeseen perhekalleuteen on taltioitu kaikki Bidenin suvun tärkeät tapahtumat. Kyseinen, 127 vuotta vanha Raamattu on keskiviikkona 20. tammikuuta tärkeässä roolissa, kun Joe Biden vannoo virkavalansa käsi sen päällä.

Joe Bidenista tulee toinen katolinen presidentti Yhdysvaltain historiassa. Ensimmäinen oli John F. Kennedy, joka nousi presidentiksi vuonna 1961.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Yhdysvaltain presidentin ei tarvitse vannoa virkavalaansa käsi Raamatulla, mutta useimmat ovat tehneet niin. Usein virkavalan vannomiseen käytetään jotain historiallisesti merkittävää Raamattua. Kamala Harris aikoo vannoa varapresidentin valansa Thurgood Marshallin Raamatulla. Marschall oli ensimmäinen musta korkeimman oikeuden tuomari. Donald Trump vannoi virkavalansa käsi Lincolnin Raamatulla. Barack Obama taas käytti Martin Luther King juniorin Raamattua. Aiheesta uutisoi Christianity today.