Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kanttori kutsuu ihmisiä lepäämään kirkkoon

 

Siuntion seurakunta houkuttelee ihmisiä lepäämään kirkkoon. Kuva: Wikipedia Commons

Lepää kirkossa -tapahtuma veti Siuntion keskiaikaisen kivikirkon täyteen väkeä, patjat ja peitot mukanaan. Läsnäoloharjoituksia, keskustelua ja hiljentymistä sisältävä sunnuntai-ilta syntyi kirkon kanttorin ideasta tarjota seurakuntalaisille lepoa ja pyhän huolettomuuden tunnetta kirkon kattomaalausten alla.

Siuntion keskiaikaisen kivikirkon lattiat olivat viime sunnuntaina yhtä patjojen, peittojen ja tyynyjen merta. Taustalla soi hiljainen pianomusiikki ja veisaamisen sijaan patjoilta kuului tyytyväinen tuhina.

– Tapahtuma ei vaadi osallistujaltaan mitään. Lepohetkessä ei ole mitään suorittamisen pakkoa, vaan siellä on lupa nukahtaa. Tavallisessa messussakin ihminen joutuu miettimään, milloin pitää veisata ja milloin pitää nousta seisomaan, kertoo tapahtuman ideoija kanttori ja muusikko Pami Karvonen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kiireinen arki kaipaa hiljentymisen hetkeä

Karvosen apuna lepohetken järjestämisessä toimii teologi ja lyhytterapiaopiskelija Tommi Sarlin. Aiemmin miehet ovat järjestäneet muun muassa hiljaisuuden retriittejä.

– Innostuksen, ilmoittautumisten ja palautteiden perusteella hiljentymisen hetki tulee kiireisessä arjessa eläville todella tarpeeseen. Siitä syystä tapahtuma on haluttu järjestää nimenomaan sunnuntai-iltaisin stressin ehkäisemiseksi ennen uuden työviikon alkua, Karvonen kertoo.

Lepää kirkossa -tapahtuman suosio yllätti Siuntion suomenkielisen seurakunnan täysin.

– Odotimme kurssille noin 20 ihmistä, mutta lopulta ilmoittautumisia tuli kymmenen kertaa sen verran. Alunperin ideana oli ostaa kaikille kurssilaisille patjat, mutta suosion myötä siitä jouduttiin luopumaan. Nyt osallistujat joutuvat tuomaan paikalle omat patjansa, Karvonen naurahtaa.

Lepotapahtuma järjestetään Siuntion suomenkielisessä seurakunnassa maaliskuuhun asti vielä seitsemän kertaa. Koska kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan, toinen kurssi aiotaan järjestää toukokuussa. Mahdollisesti lisääkin on tulossa.

Siuntion suomenkielisen seurakunnan kanttori ja muusikko toivoo, että lepohetki toimisi innoituksena muillekin seurakunnille.

– Sehän olisi ihan loistava juttu, että patjojen ja peittojen kanssa vaeltavia ihmisiä olisi sunnuntai-iltaisin joka puolella Suomea. Vähän kuin viime sunnuntaina Siuntiossa. Sitä näkyä en unohda koskaan, Karvonen sanoo.

Lähde: Iltasanomat.fi
Kuva: Wikipedia Commons