Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Kansliapäällikkö Pekka Huokuna ehdokkaaksi Mikkelin piispanvaaliin

 

Kansliapäällikkö Pekka Huokuna työhuoneessaan Helsingin Etelärannassa. Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Kansliapäällikkö, rovasti Pekka Huokuna Mikkelistä on antanut suostumuksensa ehdokkuuteen Mikkelin hiippakunnan piispanvaalissa. Hän on piispanvaalin viides ehdokas.

– Harkitsin asiaa huolella, koska nykyinen tehtäväni kirkkohallituksen kansliapäällikkönä on mielekäs ja vastuullinen, kertoo Pekka Huokuna. Koen, että laajan työkokemukseni johdosta minulla on annettavaa oman hiippakuntani hyväksi. Näinä aikoina tarvitaan toivoa, iloa ja yhdessä tekemistä vastakkainasettelun sijaan.  Haluan omalla toiminnallani rakentaa yhteisöllisyyttä, yhteyttä ja yhteistyötä.

Pekka Huokuna on työskennellyt vuodesta 2019 lähtien kirkkohallituksen kansliapäällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli kirkkohallituksen toiminnallisen osaston kirkkoneuvoksena kymmenen vuotta. Mikkelin hiippakunnassa Huokuna on työskennellyt kirkkoherran tehtävissä Mikkelin maaseurakunnassa sekä Hirvensalmen seurakunnassa. Lisäksi hän on toiminut lääninrovastina sekä tuomiorovastikunnan  yhteistyöhankkeen selvitysmiehenä.

Kirkkorekry Neliöb. 12.-25.2.

Kansliapäällikkö Huokuna on ollut mukana kirkon strategiatyössä 2010- luvulta alkaen sekä johtanut useita kirkon yhteisiä neuvottelukuntia. Merkittävä tehtävä on ollut myös kymmenen vuoden kausi kirkon diakoniarahaston hallituksen puheenjohtajana.

Tähän mennessä piispan virkaa on ilmoittanut tavoittelevansa neljä muuta kandidaattia: Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen, Imatran seurakunnan kirkkoherra Mari Parkkinen, kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Joutjärven seurakunnan kirkkoherra Hannes Wallin.
Piispanvaali toimitetaan 25.5.2023. Mahdollinen toinen vaalikierros järjestetään 16.6.2023. Ehdokasasettelusta päätetään 21.12.2022. Uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1.9.2023. Arkkipiispa Tapio Luoma vihkii uuden piispan virkaan Mikkelin tuomiokirkossa 3.9.2023.