Kansanlähetyspäiviä seurattiin ahkerasti etäyhteyksin – paikan päällä hieman odotettua pienempi juhlakansa

 
muusikoita-traktorin-lavalla-kesäisessä-maisemassa

Ossi ja Eve Mäki-Reini musisoivat yhtyeineen Kansanlähetyspäivillä perjantaina. Kuva: Philippe Gueissaz

Kansanlähetyspäiviä vietettiin leppoisassa tunnelmassa Ryttylässä.

Erilaiset digitaalisen viestinnän muodot antoivat yleisölle vaihtoehtoja ohjelman seuraamiseen eri medioiden kautta.

− Olemme suoratoistaneet eli striimanneet Kansanlähetyspäivien pääohjelman Youtube-kanavallamme vuodesta 2014 lähtien, tapahtumatuottaja Tode Jurvanen kertoo.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Sunnuntai-iltapäivään mennessä Kansanlähetyspäivien kanavalla Youtubessa oli liki 20.000 katselukertaa. Parhaimmillaan lähetystä katsottiin 577 päätteeltä yhtä aikaa. Ensimmäistä lähetystä on katsottu sunnuntaihin mennessä jo yli 4000 kertaa. Viikonlopun aikana ohjelmaa pystyi seuraamaan myös Radio Dein kautta, lisäksi eri podcast-alustoilla on julkaistu joitakin ohjelmia. Kansanlähetyspäivien kävijämäärä Lähetyskeskuksessa Ryttylässä oli arviolta 7000. Etukäteen kävijämäärän arveltiin nousevan 8000:een. Parhaimmillaan päivillä on ollut takavuosina yli 10 000 osallistujaa.

Kansanlähetyspäivillä toimi erilaisissa talkootehtävissä noin 150 vapaaehtoista vastuunkantajaa. Todellinen tarve olisi ollut vähintään 250, mutta pienemmän yleisömäärän vuoksi käytännön järjestelyt sujuivat kuitenkin olosuhteisiin nähden kiitettävästi.

− Olemme kiitollisia jokaisesta talkoolaisesta ja arvostamme heidän panostaan tapahtuman järjestämisessä. He ovat tehneet erittäin ison työn tapahtuman eteen, tapahtumakoordinaattori Salla Leppänen kiittelee.

Myös lähetysjohtaja Daniel Nummela kiitti loppupuheenvuorossaan kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat moninaisissa tehtävissä mukana. Hän tunnusti, että näihin Kansanlähetyspäiviin liittyi ennalta enemmän jännitystä, koska kaksi vuotta on jäänyt väliin kokoontumisrajoitusten vuoksi. Järjestettäessä ei voitu tietää, uskaltavatko ihmiset tulla yhteen. Nummela oli kuitenkin tyytyväinen ja piti tapahtumaa onnistuneena.

− Olemme kuulleet rukiista Jumalan sanaa, upeaa musiikkia, erilaisia kanavia ja kohtaamisia. Uskon, että kohtaamiset ovat olleet meille kaikille merkittäviä. Kiitetään Jumalaa, joka on tämän kaiken meille mahdollistanut.