Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kansanlähetyspäivät päättyivät lähetyksen riemujuhlaan

 

Pohjois-Karjalan Kansanlähetyksen piirijohtaja Gerson Mgaya johdatti ristikulkueen sunnuntain lähetystilaisuuteen. Kuva: Jenniina Nummela

Kansanlähetyspäivien päätöstilaisuudessa 9.7. siunattiin matkaan 25 lähetystyöntekijää, joista viisi lähtee ensimmäiselle työkaudelleen.

Sunnuntain lähetysjuhlassa siunattiin lähetystyöhön kaikkiaan 25 lähettiä lapsineen. Näistä uusia lähettejä oli viisi, jotka Tampereen piispa Matti Repo siunasi lähetystyöntekijöiksi Hausjärven kirkossa aiemmin keväällä. Lähetysjohtaja Mika Tuovinen evästi lähtijöitä rohkaisten heitä Jumalan sanalla.

– Tärkeintä on syntien anteeksianto. Syntiin on vain yksi lääke, ja se on Jeesuksen veri. Jeesuksen veri on voimallinen puhdistamaan myös lähetyssaarnaajan sydämen. Vain Jeesus voi kukistaa Paholaisen, joka ajaa ihmisiä syntiin ja pimeyteen, hän painotti.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Tuovinen rohkaisi lähettejä elämään tästä uskon ytimestä, sillä vain Jeesuksen vapauttama voi palvella häntä ja lähimmäisiään.

Toiseksi Tuovinen kehotti lähtijöitä luottamaan Jumalan kirjoitettuun Sanaan. Kun Raamattu saa pysyä rakkaan, asemoidumme oikein suhteessa Jumalaan ja lähimmäisiimme.

– Ette julista itseänne tai Kansanlähetystä, vaan Jumalan sanaa, Tuovinen linjasi.

Kolmanneksi lähetysjohtaja muistutti siitä, ettei kukaan kristitty voi tehdä Jumalan valtakunnan työtä omin voimin. Jeesus on luvannut olla kanssamme, ja hänen lupauksensa mukaan saamme nojautua Pyhän Hengen voimaan, jotta uskallamme ja kykenemme todistaa Kristuksesta sanoin ja teoin.

Tuovinen puhui myös siitä, miten lähetit joutuvat kokemaan myös oman heikkoutensa ja haavoittuneisuutensa.

– Jumalan voima tulee täydelliseksi heikkoudessa. Ehkä tunnet murhetta siitä, että Jumala ei parantanut sinua kaikista haavoistasi ennen kuin lähetti sinut. Mutta sen mistä haluaisit ehkä eroon, sen kautta Jumala toimii, Tuovinen rohkaisi.

Jumala tietää, miten hauraita, heikkoja ja rikkonaisia astioita me olemme.

– Juuri sellaisina me haluamme lähettää sinut, Tuovinen kannusti.

Hän kehotti lähettejä myös karttamaan itsetehtyä kiirettä, sillä se pilaa ilmapiirin ja vie työn tekemisestä iloa.

Tuovinen kehotti myös juhlakansaa tukemaan lähettejä taloudellisesti ja kantamaan heitä

Kansanlähetyspäivät houkutteli Ryttylän kartanomiljööseen Hausjärvelle järjestäjän ilmoituksen mukaan runsaat 10 000 juhlavierasta, mikä on vähän enemmän kuin viime vuonna. Kansanlähetyspäivät pidetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ryttylässä myös ensi vuonna.

 
artikkelibanneri Uusi Tie