Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kansanlähetys uudistaa kehitysyhteistyönsä ilmeen

 

Kansanlähetys eriyttää kehitysyhteistyön lähetystyöstä markkinoinnin ja ilmeen kannalta. Kehitysyhteistyön uusi nimi on Toivon Avaimia – Keys & Hope. Uudet kotisivut on avattu tänään. Uudistuksen taustalla on muun muassa Ulkoasianministeriön huoli, että kehitysyhteistyöhön suunnattuja valtion varoja käytettäisiin seurakuntatyöhön.

Suomen ev.lut. Kansanlähetyksen kehitysyhteistyöstä vastaavat Suomen päässä taloussihteeri Saara-Leea Lahtinen ja aluekoordinaattori Elisabet Elo. Kansanlähetyksen kehitysyhteistyöhankkeiden rahoituksesta 85 prosenttia tulee Suomen Ulkoasianministeriöltä. Kansanlähetyksellä on 15 prosentin omavastuuosuus. Kehitysyhteistyön uudistuksella on selkiytetty, millaista toimintaa valtion rahoilla tuetaan.

– Ulkoministeriö on huolissaan siitä, että kehitysyhteistyöhön käytettyjä varoja ei käytettäisi seurakunta- ja evankelioimistyöhön, Saara-Leea Lahtinen sanoo.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Yritämme kerätä omavastuuosuuden ulkopuolisilta yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä, että Kansanlähetyksen lähetyspiirit voisivat keskittyä lähetystyön tukemiseen, hän jatkaa.

Tulevaisuudessa Kansanlähetys siis pyrkii saamaan kehitysyhteistyön tukijoiksi myös muita kuin kristillisessä toiminnassa aktiivisesti mukana olevia henkilöitä. Mutta millä ihmisiä saadaan innostumaan juuri Kansanlähetyksen työn tukemisesta, onhan maailmalla avustusjärjestöjä pilvin pimein?

– Uskomme itse hankkeisiin ja niiden sisältöön. Vahvuutemme on se, että meillä on hyvin koulutettuja, kieli- ja ammattitaitoisia henkilöitä. Esittelemme meneillään olevia hankkeita ja sitä, miten ne ovat toteutuneet. Kerromme esimerkiksi, miten kylä saa uuden kaivon ja vatsasairaudet vähenevät, Saara-Leea Lahtinen ja Elisabet Elo vastaavat.

Keys & Hope -sivustolle pääset tästä linkistä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie