Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen siirtyy vuodenvaihteessa Mission Europen palvelukseen

 

Evankelioimistyö on lähetysjohtaja Mika Tuovisen sydämellä. Kuva: Sanna Myllärinen

Suomen evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen on ilmoittanut jättävänsä lähetysjohtajan tehtävät 31.12.2020.

Mika Tuovinen siirtyy kansainvälisen Mission Europe -lähetysjärjestön työntekijäksi. Järjestö toimii myös Suomessa.

– En jätä Kansanlähetystä, sillä tämä on hengellinen kotini, vaikka jätän palkatun työn täällä, Tuovinen kommentoi.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

– Tämän viikon Uusi Tie -lehdessä muistelen joskus kuulemaani ajatusta: Ihminen on onnellisimmillaan silloin kun toteuttaa nuoruutensa näkyä. Minun näkyyni nuoruudessa kuuluu Jumalan valtakunnan edistäminen evankeliumia julistamalla. Juuri siksi tulin ja jäin myös Kansanlähetykseen huomatessani täällä samanlaisen näyn. Lue Mika Tuovisen haastattelu Uusi Tie -lehdestä tästä. 

Tuovinen on ollut Kansanlähetyksen vaikutuspiirissä 1980-luvun lopusta saakka. Lähetysjohtajana hän on ollut vuoden 2012 alusta lähtien.
– Haluan tulevaisuudessa olla selvemmin ruohonjuuritason tehtävissä, jotka tähtäävät evankeliumin julistamiseen ja ihmisten voittamiseen Jeesukselle enkä vain taustalla mahdollistamassa tätä tehtävää tilinpäätösten, budjettikarttojen, johtoryhmä- ja liittohallitustyöskentelyjen tai kirkkohallituspalaverin kautta. Ne kaikki ovat erittäin tärkeitä tehtäviä, jotka kertovat johtajien tarpeesta. Mutta koen, että minun on luovuttava niistä ja keskityttävä sen pohtimiseen, miten itse olen mukana julistamassa evankeliumia, edistämässä kristittyjen yhteyteen perustuvaa herätystä ja tukemassa hengellistä työtä tekevien kutsumusta, Tuovinen valottaa päätöksensä taustoja.

Päätös ei ole ollut Tuoviselle helppo.
– Luopumiseen liittyvän surutyön keskellä koen, että juuri nyt on aika astua uudelle tielle. Olen pohtinut tätä jo vuosia. Nyt on sen aika.

Lähetysjohtajan valitsee Kansanlähetyksen liittohallitus, joka on asettanut tehtävään valintatyöryhmän.