Kansanlähetyksen 45-vuotisjuhlakeräyksellä tuetaan uusien lähetystyöntekijöiden työaloja

 

Kansanlähetyksen kiitoskeräys Suuressa mukana tukee uusien lähetystyöntekijöiden työaloja. Kuva: SEKL

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (Sekl) viettää tänä vuonna 45-vuotissyntymäpäiviään. Järjestöllä on meneillään Suuressa mukana -kiitoskeräys. Sen myötä kootaan varoja seurakuntatyöhön Siperiassa, mediatyöhön sekä raamatunkäännöstyölle, joiden parissa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä siunattavat kuusi uutta lähetystyöntekijää tulevat työskentelemään.

 

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Pieksämäellä järjestettävät Kansanlähetyspäivät ovat samalla Kansanlähetyksen 45-vuotisjuhla.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Piispa Jari Jolkkonen siunaa Kansanlähetyspäivillä 8. heinäkuuta järjestön palvelukseen kuusi uutta lähetystyöntekijää. Mari ja Markus Aitamäki ovat suuntaamassa seurakuntatyöhön Siperiaan. Aitamäkien lähtö Venäjälle on suunniteltu tapahtuvaksi keväällä 2013. Pia ja Rene Rendic ovat lähdössä alkuvuodesta 2013 medialähetystyöhön Sat-7 työyhteyteen. Maria ja Mikko Vuorma valmistautuvat lähtemään raamatunkäännöstyöhön alkuvuodesta 2013.

Pieninä ihmisinä suuressa mukana

Monet seurakunnat Venäjällä elävät ilman kunnollisia kokoontumistiloja ja ilman paimenta. Aitamäet ovat ammatiltaan seurakunnan nuorisonohjaajia ja heidän sydämellään ovat erityisesti ne, jotka eivät ole vielä koskaan kuulleet sanomaa Vapahtajasta.

Sat-7 on medialähetysjärjestö, joka tavoittaa päivittäin satojatuhansia ihmisiä Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Rene Rendic tulee toimimaan Sat-7 organisaatiossa IT-projektipäällikkönä mahdollistaen tv-lähetysten onnistumisen. Pia on lastentarhanopettaja ja kohta valmis teologian maisteri, ja tulee työskentelemään nais- ja tyttötyössä. Yhdessä he jatkavat myös Suomessa aloittamaansa avioliittotyötä.

Kansanlähetys on ollut mukana raamatunkäännöstyössä vuodesta 1979. Runsaan kolmenkymmenen vuoden aikana järjestö on yhteistyössä Wycliffe Raamatunkääntäjien ja muiden yhteistyötahojen kanssa saanut valmiiksi seitsemän Uuden testamentin käännöstä.

Raamatun kääntäminen on vuosien ja vuosikymmenien mittainen projekti, jossa tarvitaan monen alan ammattilaisia. Maria ja Mikko Vuorman erityisosaamisaluetta on tietotekniikka ja he tulevat huolehtimaan raamatunkääntäjien tietokoneiden ja ohjelmistojen toiminnasta.

Mikä Kansanlähetys?

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 76 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He toimivat muun muassa seurakunta-, opetus-, radio- ja kirjallisuustyön sekä terveydenhoidon tehtävissä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Keskeisiä toimintamuotoja ovat jumalanpalvelukset, pienryhmätoiminta, raamattuopetus, toiminta lähetyksen hyväksi kotimaassa sekä nuorten ja juniorien toiminta.