Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kansalaisaloite termien äiti ja isä säilyttämisestä lainsäädännössä otti hurjan loppukirin ja etenee eduskunnan käsittelyyn

 

Kuva: Sari Savela.

Kansalaisaloite termien äiti ja isä säilyttämiseksi lainsäädännössä saavutti tarvittavan 50 000 allekirjoituksen rajan keskiviikkona 17. huhtikuuta. Viikkoa aikaisemmin allekirjoituksia oli vasta alle 21 000.

”Me allekirjoittaneet ehdotamme, että eduskunta edellyttää valtioneuvostoa ryhtymään tarkastelemaan lakeja termien äiti ja isä palauttamiseksi lainsäädäntöön siltä osin, kuin näitä termejä on poistettu. Lisäksi ehdotamme , että eduskunta edellyttää valtioneuvostoa säilyttämään nykyisin lainsäädännössä vielä olevat termit äiti ja isä sekä ohjaamaan käyttämään termejä äiti ja isä sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä sosiaaliturvassa”, todetaan kansalaisaloitteessa, joka pantiin vireille noin puoli vuotta sitten 19. lokakuuta.

Kansalaisaloite termien äiti ja isä säilyttämisestä lainsäädännössä, palveluissa ja yhteiskunnassa keräsi muutamassa päivässä yli 20 000 allekirjoitusta. Tällä hetkellä allekirjoituksia on 58 850. Mikäli kansalaisaloitteen allekirjoittaa vähintään 50 000 ihmistä puolen vuoden aikana, etenee se eduskunnan käsittelyyn.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.