Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kangasalan seurakunta koulutti ”rakkaustalkkareikseen” 25 vapaaehtoista

 

Kangasala-talon estradille rakentui Ystävänpäivänä Parisuhteen palikat -talo. Kuva: Kangasalan seurakunta

Kangasalan seurakunta on käynnistänyt kampanjan, jossa mm. tarjotaan maksuttomia keskusteluita sekä pareille että yksin asuville. Niissä voi miettiä vapaaehtoisten ohjauksessa suhteen tärkeimpiä osa-alueita.

Halataan-kampanjan lämminhenkinen startti koettiin Ystävänpäivänä, jolloin seurakunta kutsui kaikkia kiinnostuneita Kangasala-talossa järjestettyyn Rakkausgaalaan.

Lähes 200-henkinen osallistujajoukko nautti musiikista, pariskuntien haastatteluista, Halataan-kampanjan infosta ja tarjoiluista.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lavalla viihdyttivät lauluyhtye Valkea ja Marko Salo, viime vuoden The Voice of Finland -voittaja.

Kevätkaudella seurakunnalla on mahdollisuus tehdä 50 suhteen kuntokartoitusta.

Se on parille pysähdyspaikka, jossa koulutetut vapaaehtoiset, ”rakkausstalkkarit” ohjaavat tärkeiden asioiden mietintään kysymyksin ja tehtävin.

He eivät neuvo vaan ”työ” jää osallistujille itselleen.

Kartoitus kestää kolme tuntia. Se on jaksotettu kahteen osaan, joiden välissä on lounastauko.

Käsiteltävät teemat ovat Parisuhteen palikoista: sitoutuminen, tunteet, ristiriidat, seksuaalisuus, vuorovaikutus, teot, luottamus ja anteeksiantaminen.

Yksin asuvatkin ovat tervetulleita, sillä keskustelussa voi punnita valmiuksiaan parisuhteeseen sekä peilata siihen liittyviä ajatuksiaan.

Kangasalan seurakunnassa Halataan-kampanjaa on suunnitellut ja koostanut perheterapeutti-pastori Arja Seppänen, joka on työskennellyt parisuhdeasioiden parissa aktiivisesti 1990-luvulta lähtien.

– Kuntokartoitus nostaa esiin sekä parisuhteen vahvuudet että kehittämiskohteet, joihin saa lähikuukausina eväitä parisuhderempassa eli luennoilla ja parisuhdepäivissä.

Tunnin luennot ovat käytännönläheisiä ja huumorilla höystettyjä. Ne antavat avaimia esimerkiksi vuorovaikutuksen ja läheisyyden lisäämiseen sekä ristiriitojen ratkaisemiseen.

Osan parisuhdepäivistä seurakunta järjestää Kangasalan kaupungin työntekijöiden kanssa.

– Vapaaehtoisten panos on kampanjassa merkittävä. Heille rakkaustalkkarin tehtävä tarjoaa myös uuden, kiinnostavan harrastuksen, josta on iloa ja hyötyä.