Kaisamari Hintikka ensimmäistä kertaa toimittajien tentissä Piispan kyselytunnilla

 
Ennen piispanvirkaan astumistaan Kaisamari Hintikka työskenteli Genevessä Luterilaisen maailmanliiton teologian ja julkisen todistuksen osaston johtajana ja ekumeenisten asioiden apulaispääsihteerinä. Kuva: Markku Pihlaja / Kirkon kuvapankki

Edellisen kerran Piispan kyselytunti -lähetyksessä vieraillessaan elettiin koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden keskellä. Kaisamari Hintikka työskenteli Genevessä Luterilaisen maailmanliiton teologian ja julkisen todistuksen osaston johtajana ja ekumeenisten asioiden apulaispääsihteerinä. Kuva: Markku Pihlaja / Kirkon kuvapankki

Tänä vuonna Espoon hiippakunnan piispaksi vihitty Kaisamari Hintikka vierailee huomenna keskiviikkona ensimmäistä kertaa suorassa Piispan kyselytunti -lähetyksessä vastaamassa toimittajien kysymyksiin.

Radio Dein vaalitentissä vuosi sitten Kaisamari Hintikka korosti, ettei kirkon sisältä löytyviä erilaisia Raamatun tulkintoja tulisi ratkaista erillisillä jumalanpalvelusyhteisöillä tai henkilöseurakunnilla.

— Meille tekee kaikille hyvää, jos meidän täytyy elää ja rukoilla ja viettää messua hyvin monenlaisten ihmisten kanssa. Se auttaa meitä kasvamaan kristittyinä ja ihmisinä. Se tukee niitä haasteita, mitä suomalaisessa yhteiskunnassa laajemminkin on tällä hetkellä, Hintikka esitti vuosi sitten.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Nyt Kaisamari Hintikka, 51, on ainoa naispuolinen piispa Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa. Huomenna keskiviikkona Hintikka vierailee ensimmäistä kertaa Radio Dein ja Kotimaa-lehden toteuttamassa suorassa Piispan kyselytunti -lähetyksessä.

Piispan kyselytunnilla Espoon hiippakunnan piispalle kysymyksiä esittävät toimittaja Sanna Ukkola Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksesta, Helsingin kaupungin Nuorten ääni -toimituksen toimittaja Emma Kilpinen, Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä sekä lähetystä juontava Samuli Suonpää Radio Deistä.

Radio Dei keskiviikkona 25.9. kello 9-10, uusinta kello 13-14 ja lauantaina 28.9. kello 13.35.

Piispan kyselytuntia voi seurata myös suorana videolähetyksenä Radio Dein Facebook-seinältä, jonne se jää katsottavaksi myös suoran lähetyksen jälkeen.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)