Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kahteen kirkkoon pommi-isku Pakistanissa

 

Ainakin 14 ihmistä kuoli ja 68 haavoittui sunnuntain pommi-iskuissa, jotka kohdistuivat kahteen kirkkoon Pakistanisssa Lahoressa, kertoo Christian Solidarity Worldwide (CSW).
Tekijöiksi ilmoittautui pakistanilainen Taliban-ryhmä (TTP) Jamatul Ahrar.

CSW vaatii syyllisiä vastuuseen. Se muistutti myös Pakistanin hallitusta vuonna 2013 tapahtuneesta itsemurhaiskusta Peshawarin kirkkoon. Tuolloin iskussa kuoli 180 ihmistä. Pakistanin hallitus ei ole vielä lunastanut lupaustaan saada oikeutta uhreille.

Lahoren iskut nostivat taas esiin kirkkojen ja kristillisten laitosten heikentyneen turvallisuustilanteen maassa. Uskonnolliset vähemmistöt, joihin lukeutuvat kristityt, mutta myös muslimiryhmiä, kohtaavat Pakistanissa kokonaisvaltaista sosiaalista syrjintää ja väkivallan uhkaa, jota ruokkii osaksi uskonnollinen vihapuhe.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

CSW:n toimitusjohtaja Mervyn Thomas esitti surunvalittelut uhrien omaisille ja vaati Pakistanin hallitukselta toimia syyllisten panemiseksi vastuuseen. Hän myös painotti, että hallituksen tulee taata vähemmistöjen mahdollisuudet harjoittaa uskontoaan turvallisesti.