Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kahden äidin puukotukset järkyttävät Israelissa

 

Dafna Meir joutui eilen palestiinalaisterroristin puukotuksen uhriksi. Kuva: StandWithUs

Kuuden lapsen äiti Dafna Meir puukotettiin kuoliaaksi kotonaan Otnielissa eilen, tänään raskaana oleva äiti Michal Froman loukkaantui vakavasti Tekoassa.

Jerusalemin kaduilla kuultiin tänään itkua, kun kahden äidin puukotukset järkyttivät juutalaisia. Dafna Meir, kuuden lapsen 38-vuotias äiti ja rakastettu sairaanhoitaja, siunattiin haudan lepoon Jerusalemissa tänään. Häntä oli saattamassa satapäinen joukko ystäviä, työtovereita ja sukulaisia. Meirin lapsista nuorin on vasta neljävuotias. Kolme hänen lapsistaan oli paikalla, kun terroristi hyökkäsi heidän kotiinsa eilen sunnuntaina.
Meir on 28. uhri viime aikaisissa terroristihyökkäyksissä.
– Hän oli iloinen, optimistinen, vastuuntuntoinen ja rakastava nainen, naapuri Yishai Klein kuvaili YNetNews-uutistoimistolle.
– Kaikki lähiseudun asukkaat tiesivät, että hänen puoleensa sai kääntyä mihin kellon aikaan tahansa jos sairastui.

Raskaana oleva nainen selvisi täpärästi

Vasta viisitoistavuotias palestiinalainen terroristi vahingoitti nuorta, raskaana olevaa naista Michal Fromania Tekoassa, Jerusalemin kaakkoispuolella tänään maanantaina. Aseistettu siviili ampui terroristia, jonka ensin raportoitiin kuolleen. Myöhemmissä lausunnoissa on korjattu terroristin joutuneen sairaalahoitoon.
Michal Froman selvisi puukotuksesta täpärästi, eikä lapsi vahingoittunut. Asiasta uutisoi muun muassa The Times of Israel.

KRS Krito 10.-23.6.

Puukotukset herättävät pelkoa

Israelissa pitkään asunut ja työskennellyt Heidi Tohmola kertoo puukotusten vaikuttavan väkisinkin traumaattisesti.

– Puukotuksia on jatkunut heti syksyn juhlien jälkeen tauotta. Jokainen puukotusyritys ei pääse ulkomaiseen mediaan asti, mutta meidän arjessa jokainen teko näkyy ja tuntuu. Eilinen äidin murha oli kamalin tähän asti, ja se tuntuu kaikista todella kauhealta.
– Tämä vaikuttaa traumaattisesti koko kansaan. Joka kerran, kun kuulemme sireenien äänen, pelkäämme pahinta. Ja hälytysajoneuvojen ääniä kuuluu näinä aikoina koko ajan. Joka iskun jälkeen tuntuu, että kaduilla on hieman hiljaisempaa.
– Toisaalta juutalainen kansa koettaa jatkaa arkea niin pian kuin mahdollista. On pakko jatkaa.
– Uskovien yhteisössä rukoillaan turvaa ja varjelusta. Mutta myös noiden terroritekoihin tähtäävien puolesta rukoillaan niin seurakunnissa kuin uskovien kodeissa. Uskovat tietävät, ettei tämän kaltaisessa tilanteessa auta kosto.

 
artikkelibanneri Uusi Tie