Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Käänne: Englannissa korvauksia saarnaajalle

 

kuva: sxc.hu

Iso-Britannian vähemmistöjä usein kyseenalaisenkin tunnollisesti suosivaa oikeuskäytäntöä kiitellään tuoreen tapauksen johdosta myös kristillisissä piireissä.

Englannissa oikeus on määrännyt homoseksuaalisuuden kritisoinnista pidätetylle katusaarnaajalle yli 5000 euron korvaukset laittomasta pidätyksestä. Päätöksen mukaan katusaarnaaja Anthony Rollins joutui pahoinpitelyn, laittoman pidätyksen sekä sanan- ja uskonnonvapauden laittoman rajoittamisen kohteeksi.

Taustalla on vuonna 2008 sattunut tapaus, jossa Rollins oli Birminghamin keskustassa evankelioimassa ja luki otteita Raamatusta. Siteerattuaan Raamatun opetusta homoseksuaalisuudesta syntinä eräs ohikulkija oli syyttänyt häntä ”homofoobiseksi fanaatikoksi” ja soittanut poliisille.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Rollins vapautettiin yli kolmen tunnin pidätyksen jälkeen, eikä häntä vastaan nostettuja syytteitä koskaan viety oikeuteen asti.
Asiasta uutisoi Christian Institute.