Jumalanpalveluksia luonnon helmassa

 

Eri puolilla Suomea seurakunnat järjestävät kesän aikana ulkoilmassa niin jumalanpalveluksia, kuin tavallisia retkipäiviäkin.

Seurakuntatalojen ja kirkkojen ulkopuolelle siirtyminen tarjoaa virkistäytymistä sielun lisäksi myös ruumiille. Luonnon helmassa kaikki aistit saavat iloa.
Kuortaneen urheiluopistolla liikuntapappina työskentelevä Eeva-Liisa Helle-Lahti toivoo, että seurakunnan toiminnassa hyödynnettäisiin vielä enemmän Suomen upeaa luontoa. Hän pitää jumalanpalveluselämän viemistä ulkoilmaan mieluisana ilmiönä.
”Luonto on monen ihmisen kirkko”, Helle-Lahti kertoo.

 
Muun muassa Helsingissä ja Hämeenlinnassa järjestetään luonnon kauniilla paikoilla metsä-, luonto- ja kesäkirkon nimillä kulkevia jumalanpalveluksia. Metsässä seininä ovat puut ja kattona taivas – laulut on tapana laulaa ilman säestystä.
Luonnon tematiikka huomioidaan metsäjumalanpalveluksen liturgiassa.
”Ulkona aistihavainnot korostuvat – aurinko tuntuu kasvoilla ja tuuli iholla”, Savonlinnan Linnansaaressa sunnuntaina 14.6. luontokirkon toimittava kirkkoherra Toivo Loikkanen toteaa.

 

 
Katso oman seurakuntasi mahdolliset ulkoilmatilaisuudet seurakuntasi verkkosivuilta. Osoitteet evankelis-luterilaisten seurakuntien kotisivuille löydät täältä.
Lue lisää liikkuvasta seurakunnasta.

 

Lähde: Evl.fi
Kuva: Pixabay/Eifachbon0