Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jukka Sariolan Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan on Vuoden kristillinen kirja 2015

 

Vuoden kristillisen kirjan kirjoittaja Jukka Sariola, voittajan valitsija Jutta Urpilainen (oikealla) ja Uuden Tien kustannuspäällikkönä työskennellyt Päivi Häkkinen. Kuva: Jani Laukkanen

Uuden Tien kustantaman Sariolan teoksen valitsi voittajaksi kansanedustaja Jutta Urpilainen. Kirja voitti myös yleisöäänestyksen.

Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan kertoo heinäkuussa 2014 Afganistanissa surmansa saaneesta Kansanlähetyksen avustustyöntekijä Seija Järvenpäästä ja hänen ystävyydestään Jukka Sariolan kanssa. Tapahtumat etenevät vuosikymmenten takaa aina Seijan elämän viimeisiin hetkiin.

Sariolan sanoin, Seija ei ollut uhkarohkea sankaripyhimys vaan omat lahjansa lähimmäisten käyttöön antanut tavallinen ihminen. Lupaavasti alkanut ura DNA-tutkimuksen parissa sai jäädä kun tilalle tuli jotain tärkeämpää – syvemmällä oleva kutsumus.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– Jukka Sariolan kirjoittama kirja Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan, on poikkeuksellisen rehellinen kuvaus ystävyydestä. Ajattelin heti, että tämä tarina ansaitsi tulla kirjoitetuksi. Se jättää lukijaansa jäljen, voittajakirjan valinnut Jutta Urpilainen sanoo.

Urpilainen kertoo perehtyneensä kuuteen finalistiin perusteellisesti, mutta valinta tapahtui kuitenkin lopulta sydämellä.

– Minulle tuli tunne, että tarinalla olisi potentiaalia herättää suuremmankin yleisön kiinnostus. Soisin, ettei kirja jäisi vain kristillisen kirjan lukijoille. Pohjimmiltaanhan tämä jättää lukijalle kysymyksen, mikä elämässä on tärkeää ja miten käytämme ajan, joka meillä on? Urpilainen perustelee valintaansa.

Kirjan materiaalina on Jukka Sariolan muistojen lisäksi yli 600 sähköpostiviestiä käsittävä kirjeenvaihto sekä Seijan vuosien varrella tukirenkaalleen lähettämät rukouskirjeet. Kirjassa on 40 sivun laajuinen kuvaliite ja piispa Tapio Luoman esipuhe. Teoksen on kustantanut Kustannus Oy Uusi Tie.

Jukka Sariola (s. 1963) sairastaa harvinaista lihasten rakenteeseen vaikuttavaa synnynnäistä sairautta, minkä vuoksi hän jo nuorena sai pyörätuolin ja myöhemmin hengityskoneen. Pitkään Seinäjoella vaikuttanut Sariola asuu nykyään Helsingissä omassa asunnossaan ympärivuorokautisen avustajaringin avulla.

Jukka Sariola toimii aktiivisesti niin vammaisjärjestökentässä kuin kirkollisella puolella. Hän on tuttu kokoustaja Sosiaali- ja terveysministeriössä sekä Kirkkohallituksessa. Seurakunnalle suunnattujen ATK-ohjelmien suunnittelu, penkkiurheilu ja kesäinen kalastus kuuluvat myös Sariolan elämään.

Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

Lisäys 26.10. klo 7.40: Juttua täydennetty Jutta Urpilaisen kommenteilla.

 
artikkelibanneri Uusi Tie