Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Juhlavuosi 2017 alkoi rukouksella Turussa

 

Siunausta juhlavuodelle pyysivät Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen, helluntaiseurakunnan pastori Pekka Havupalo, rovasti Jorma Kalajoki Kansan raamattuseurasta, Graham Turner vapaakirkollisesta Hopeseurakunnasta sekä pastori Liisa Kuusela Martin seurakunnasta. Kuva: Lari Launonen

Suomen itsenäisyyden ja reformaation merkkivuodelta odotetaan hengellistä herätystä, todettiin Turun kirkkokuntien yhteisessä uudenvuoden juhlassa.

Turussa uusi vuosi alkoi kristittyjen yhteisellä rukouksella ja laululla. Mikaelinkirkko täyttyi vuoden ensimmäisenä päivänä lapsiperheistä, kun Jippii-lapsikuoro ja –orkesteri käynnisti Ristin maa –kiertueensa. Kiertue juhlistaa sekä satavuotista Suomea että reformaation juhlavuotta.

Eri maakunnissa koottuja Jippii-kuoroja esiintyy jopa sadalla paikkakunnalla vuoden aikana. Sotaveteraaneja on muistettu henkilökohtaisilla kutsuilla tilaisuuksiin.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Meillä on tarkoitus valloittaa Suomi juhlavuoden aikana. Liettualaisia ja virolaisia kuorolaisia tulee meitä siinä auttamaan, sanoi Jippii-kuorojen koordinaattori Merja Hakala.

Rukouksesta ei saa säästellä!

Päivä jatkui Kohti Kristuspäivää -tapahtumalla, jossa rukoiltiin hengellistä herätystä Suomeen. Evankelis-luterilaisen kirkon, Helluntaikirkon ja Vapaakirkon edustajat pyysivät yhdessä Jumalan siunausta juhlavuodelle. Myös penkeissä istuva väki johdatettiin rukoilemaan pienissä ryhmissä herätyksen ja muiden aiheiden puolesta.

Mikaelinseurakunnan kappalainen Pasi Jaakkola totesi saarnassaan, että hengellisessä työn säästetään aina ensimmäisenä rukouksesta. Rukouksen vaikutus nähdään usein vasta vuosien päästä.

– En itsekään pappina aloittaessani ollut rukouksen mies. Nyt tiedän, että hengelliset taistelut voitetaan vain rukoilemalla, rukoilemalla ja rukoilemalla.

Jaakola muisteli, miten Suomessa on korkealta taholta kehotettu kansaa rukoilemaan vaikeilla hetkillä. Hän kertoi myös turkulaisesta mummosta, joka rukoili tuntitolkulla ikkunastaan näkyvän koulun puolesta.

– Tuossa koulussa on tullut kaikista eniten Turussa oppilaita uskoon. Siellä toimii edelleen opettajien ja oppilaiden rukouspiirit.

Illan herkkiin hetkiin lukeutui laulaja Jipun ilman säestystä esittämät hengelliset klassikot Särkynyt saviruukku ja Golgatan veressä voima on. Jippu toimii keikkailun ohessa Mikaelin seurakunnan musiikkievankelistana.