Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Juhlakirjat Raimo Mäkelästä ja Olavi Peltolasta

 

Raimo Mäkelä saarnaa Raamattuopistolla kiirastorstaina. Jumalanpalvelus nähdään suorana TV7:lla. Olavi Peltola oik. Kuvat: Taneli Törölä

Perussanoma Oy koostaa juhlakirjat 85-vuotiaasta Olavi Peltolasta ja 75 vuotta täyttävästä Raimo Mäkelästä. Kumpaankin kirjaan tulee omaelämäkerta miehen itsensä kertomana. Kirjoittajina on myös heidän työtään läheltä seuranneita. Sivut paljastavat eläviä palasia viidennen herätysliikkeen historiasta. Kummassakin kirjassa on laaja kuvaliite sekä bibliografia.

Tekeillä olevat julkaisut ratkaissevat myös onnittelijoiden lahjapulman. He voivat saada nimensä kirjoihin painettaviin onnitteluluetteloihin eli tabula gratulatorioihin.

Kirjojen julkaisijoina ovat Suomen Raamattuopiston Säätiö, Lähetysyhdistys Kylväjä ja Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Olavi Peltola valmistui 1954 papiksi ja työskenteli 1963 lähtien kristillisten järjestöjen palveluksessa, ensin Raamattuopistossa, myöhemmin Kansanlähetyksessä ja Kylväjässä, jonka koulutussihteerin tehtävästä hän jäi eläkkeelle 1992. Opetusneuvoksen arvonimen saanut Peltola on tunnettu puhuja ja kirjoittaja, joka on julkaissut useita kirjoja ja kotisivuillaan satoja Raamatun selityksiä ja puheita.

Raimo Mäkelä toimi Ylioppilaslähetyksen (nykyisin OPKO) pääsihteerinä 1968-1980 ja Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtajana 1980-2005. Hän on kirjoittanut, kääntänyt ja toimittanut useita kirjoja ja toiminut pitkään Herää Valvomaan, (sittemmin Elämään, nykyisin Elämä) ja Perusta-lehtien päätoimittajana. Eläkkeelle jäätyään Mäkelä väitteli teologian tohtoriksi Joensuun yliopistossa. 

Olavi Peltolan juhlakirjan toimittaa Marjatta Junkkaala ja Raimo Mäkelän kirjan Sinikka Kuorikoski.

– Kirjat ovat elävä kuvaus viidennen herätysliikkeen historiasta. Ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden lukea, miten sekä keskeiset vaikuttajat itse että heidän läheisensä ja työtoverinsa asiat ovat kokeneet, summaa Timo Junkkaala kirjojen merkityksen.

 
Artikkelibanneri perussanoma