Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Juhannuskonferenssissa maailma tulee lähelle

 

Suomen suurimpiin hengellisiin kesätapahtumiin lukeutuva helluntaiherätyksen kesäjuhla pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen.

Suomen helluntaiseurakuntien vuosittaista Juhannuskonferenssia vietetään Keuruulla Ison Kirjan koulutus- ja konferenssikeskuksessa 22.–26. kesäkuuta 2016. Yhtenä Euroopan suurimmista kristillisistä tapahtumista Juhannuskonferenssi valmistautuu vastaanottamaan jälleen noin 30 000 juhlavierasta ympäri maata.

Tämän vuoden konferenssiteema on ”Maailma kädessä”. Maahanmuuttajien määrä Suomessa on kasvanut 1990-luvun alusta alkaen, ja nykyisen turvapaikanhakijatilanteen vuoksi aihe on yhä tärkeämpi. Myös Juhannuskonferenssissa otetaan osaa ajankohtaiseen keskusteluun. Lauantaina 25.6. pidettävällä keskustelufoorumilla kohtaavat muun muassa kansanedustaja Mika Niikko, Suomen Helluntaikirkon maahanmuuttajatyön puheenjohtaja Timo Kekolahti ja arabityön pastori Muayad Namrood. Keskustelufoorumin juontaa Saarijärven vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Kuosmanen. Konferenssin Maailma kädessä -teemalla halutaan haastaa kohtaamaan erilaiset ihmiset Jumalan rakkaudella.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Ulkomaalainen ei pääse kiinni elämän syrjään ilman suomalaisen tukea. Sosiaalivirasto, Kela ja työvoimatoimisto ovat tärkeitä toimijoita mutta kasvottomia. Välittämisen kokemukseen tarvitaan ihminen, joka toimii esimerkkinä ja kulkee rinnalla. Meidän kristittyjen pitäisi ottaa vastuuta maahanmuuttajien kotoutumisesta ja ennakkoluulojen murtamisesta, pitkään maahanmuuttajatyötä tehnyt Timo Kekolahti sanoo.

Konferenssissa järjestetään englanninkielisiä kansainvälisiä tapahtumia uudessa teemateltassa. Lisäksi tulkkausta on tarjolla useilla kielillä juhlateltan tilaisuuksissa.

Kuninkaallisten häiden artisti konsertoi

Kansainvälisenä musiikkiartistina tänä vuonna kuullaan ruotsalaista Samuel Ljungblahdia. Ljungblahdin tähänastisen uran huippuhetkiä oli esiintyminen vuonna 2015 Ruotsin prinssi Carl Philipin häissä, missä hän lauloi perinteisen hymnin sijaan gospelia hääparin poistuessa kirkosta. Kotimaisista artisteista kuullaan muun muassa kanteletaiteilija Ida Elinaa, joka esiintyy sekä juhannusaaton lipunnostotilaisuudessa että juhannusillan kirkkokonsertissa Keuruulla.

Juhannuskonferenssi toteutetaan jälleen talkooperiaatteella. Noin 2 000 vapaaehtoistyöntekijän odotetaan ilmoittautuvan talkoisiin. Tapahtumaa voi seurata myös radion ja netin välityksellä Radio Gospelin ja UskoTV:n kanavilla.