Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Juhannuskonferenssi alkoi: ”Seurakunnan synty oli todellinen alkuräjähdys”

 

Jeesuksen ainoa vaatimus oli ”Tulkaa minun tyköni”, Tuomas Harri painotti Juhannuskonferenssin avajaisjuhlan yleisölle. Kuva: Anna Lehtinen

Suurtapahtuman avajaisjuhlassa rohkaistiin sekä yksilöitä että seurakuntia kasvamaan kohti kutsumusta Jumalan kädessä.

Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssi alkoi tänä iltana Keuruun Iso Kirja -konferenssikeskuksessa. Suurtapahtuma jatkuu sunnuntaihin asti ja kerää yhteensä noin 30 000 osallistujaa. Konferenssin teema on ”Maailma kädessä”, jota käsitellään teemojen Suuri Jumala, Lähimmäisyys, Lähetys ja Lunastus kautta.

Keuruun helluntaiseurakunnan johtava pastori Tuomas Harri totesi avajaispuheessaan, että seurakunnan synty Jeesuksen kuoleman jälkeen oli todellinen alkuräjähdys, jossa muuttuneet ihmiset alkoivat toimia ja muuttaa maailmaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Ensimmäiset opetuslapset olivat kuitenkin köyhistä köyhimpiä, jopa toisten halveksimia.

– Jeesuksen strategia ei ollut se, mitä korkea-arvoiset juutalaiset toivoivat. Hän ei palauttanut Israelin loistoa vaan koko ihmisyyden raiteilleen. Samalla tavalla seurakunnan toiminnan pohja ei voi olla ainoastaan evankeliumin julistaminen vaan myös sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta toimiminen.

Jeesus painotti omaa työnäkyään jakaessaan muun muassa sitä, miten saamme tulla hänen tykönsä taakkoinemme ja miten hän voi kasvattaa sinapinsiemenestä suuren puun.

– Jeesus kutsuu meitä kasvamaan. Toivon, että alamme uskoa siihen, että Jumalan työ meissä, seurakunnassa ja kaikkialla voi muuttaa maailmaa.

– Meillä on vapaus olla oma itsemme, epäonnistuakin. Jumala pitää kaikkea kädessään. Käydään keskustelua siitä, miten voimme olla seurakunta, joka toimii ja vaikuttaa, Tuomas Harri haastoi.

 

Juhannuskonferenssia voi seurata myös netissä hankkimalla katseluoikeuden UskoTV:n suoriin lähetyksiin.