Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Juhani Holma on Espoon piispanvaalin toisen kierroksen haastaja: ”Tulee mieleen kotikenttäetu”

 

Juhani Holma Espoon piispanvaalipaneelissa syyskuussa Hyvinkäällä. Kuva: Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja

– Äänestys oli todella tiukka, monesta äänestä ei toiselle kierrokselle pääsy ollut kiinni. Tuusulan rovastikunta nosti pääni vedenpinnan yläpuolelle, myöntää Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle 5 äänen turvin kivunnut Juhani Holma.

Kirkon koulutuskeskuksessa jumalanpalveluselämän kouluttajana toimiva Juhani Holma on huojentunut selvittyään niukalla erolla jatkokierrokselle haastamaan vaalin ääniharava Kaisamari Hintikkaa Espoon hiippakunnan piispanvaalissa. 1. marraskuuta käytävän toisen kierroksen vaalipäivään mennessä hän aikoo hioa omaa ja tiiminsä vaalityötä.

– Vaalityötä pitää terävöittää ja oman tiimin kanssa sitä lähdetään miettimään. Viestin perillemenon kanavia ja tapaa täytyy tässä uudessa tilanteessa kovastikin suunnitella. Ääniero meillä Kaisamarin kanssa on niin iso, että taka-asemista lähdetään, mutta reippain ja rohkein mielin, kommentoi Juhani Holma vaalin asetelmia Radio Deille.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Ensimmäisellä kierroksella Holma myöntää kotikenttäedun antaneen hänelle ratkaisevan sysäyksen jatkoon. Siihen hän luottaa jatkossakin, mutta äänisaalista on kasvatettava nyt nähtyä laajemmin.

– Tulee mieleen kotikenttäetu, kun asun rovastikunnan alueella ja olen täällä tunnetumpi.

– ­En varmaan onnistunut vielä Lohjan ja Espoon hiippakunnan alueella vielä tekemään itseäni ja ajatuksiani vielä tunnetuksi.

Vaalin naisehdokkaat Kaisamari Hintikka ja Leena Huovinen kokosivat 58 prosenttia Espoon piispanvaalin ensimmäisen kierroksen äänistä. Toistaiseksi Holma ei ole suunnitellut sitä, että hän yrittäisi saada jatkosta karsiutuneen Huovisen äänestäjät itsensä taakse.

– En lähde kalastelemaan erikseen Leena Huovisen ääniä. Tulen kyllä pitämään esillä samaa sanomaa, mitä tähänkin asti. Ei ole tarvetta tehdä korjausliikettä itse viestiin, mutta totta kai pitää miettiä, millä tavalla se viesti saadaan perille. Kotisivuilla on nyt erinäinen määrä videoita, joita äänestäjien on helppo käydä kuuntelemassa ja katsomassa.

Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma kohtaavat toisensa piispanvaalidebatissa Radio Deissä keskiviikkona 24. lokakuuta kello 9.