Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Juha Vähäsarja Perussanoma Oy:n johtoon ja Elämä-lehden päätoimittajaksi

 

Juha Vähäsarja aloittaa uusissa tehtävissään toukokuun alussa. kuva: Sari Savela

Pastori Juha Vähäsarja on valittu Perussanoma Oy:n toimitusjohtajaksi ja Elämä-lehden päätoimittajaksi ensi toukokuun alusta alkaen. Tehtävät vapautuvat Timo Junkkaalan jäädessä eläkkeelle.

Vähäsarja toimii tällä hetkellä Perussanoma Oy:n kustannusjohtajana ja Suomen Raamattuopiston rehtorina. Rehtorina hän jatkaa vapun jälkeenkin.

Espoolainen Vähäsarja on koulutukseltaan teologi ja nuorisotyönohjaaja, joka on julkaissut toistakymmentä hartauskirjaa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kauniaisissa sijaitseva Perussanoma Oy on monipuolinen kristillinen kirjatalo, joka kustantaa vuosittain kolmisenkymmentä kirjaa; Viisikielinen laulukirja oli vuonna 2014 Suomen viidenneksi myydyin tietokirja 33 800 kappaleellaan.

Perussanoma Oy julkaisee Elämä-lehteä, jonka tammikuinen uudistus on näkynyt levikin vahvana nousuna. Elämä rakentaa siltoja Raamatun ja arjen välille sekä ottaa kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin ja teemoihin. Perussanoma kustantaa myös teologista aikakauskirjaa Perustaa.

– Perussanoman kaltaista, luotettavaa hengellistä kustannustaloa tarvitaan sitä enemmän, mitä sekavammaksi kirkollinen ja kristillinen kenttä sirpaloituu. Suunta on valmiiksi hyvä. Yhtiön toiminta on muuttunut vuosi vuodelta tavoittavammaksi ja monipuolisemmaksi, Vähäsarja toteaa.

– Perussanoma on siitä onnellisessa asemassa, että sillä on harvinaisen kirkas tehtävä. Sen hengellinen pohja lepää vakaana luterilaisessa ristinteologiassa, jota se välittää modernilla tavalla, monia kanavia käyttäen.

Vahvuuksia ovat Juha Vähäsarjan mukaan myös selkeä työnäky, ammattitaitoinen, osaava ja innostunut henkilökunta, luotettavat kirjailijat sekä sosiaalinen tilaus raitishenkiselle kristilliselle opetukselle ja julistukselle.

Timo Junkkaala jää eläkkeelle huhtikuun lopussa myös Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtajan tehtävistä. Uutena toiminnanjohtajana aloittaa teologian maisteri Lauri Vartiainen.