Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Joutjärven seurakuntaneuvosto linjasi: Kohtaamispaikka saa lähteä seurakunnasta

 

Kuva Lahden Joutjärven kirkosta. Kuva Vuokko Vänskä

Jumalanpalvelusyhteisö Kohtaamispaikka on kokoontunut Joutjärven seurakunnassa sen perustamisesta lähtien. Nyt kuitenkin on edessä uusien tilojen etsiminen, sillä seurakuntaneuvosto päätti, ettei yhteistyötä enää jatketa.

Viime viikolla Joutjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti kirkkoherra Hannes Wallinin esityksen mukaisesti, että Kohtaamispaikka ry:n toiminta seurakunnan tiloissa päättyy 1. syyskuuta 2022. Asia ratkaistiin äänestyksellä, jossa äänet jakaantuivat 8-5, kerrotaan Kohtaamispaikka ry:n julkaisemassa tiedotteessa. Ennen kokousta Kohtaamispaikka-yhteisö oli kerännyt vetoomuksen, jotta toimintaa voitaisiin jatkaa seurakunnan tiloissa. Yli sata seurakunnan jäsenen allekirjoitusta sisältänyt vetoomus ei kuitenkaan vaikuttanut päätökseen, eikä kirkkoherra tuonut sitä tiedoksi seurakuntaneuvostolle osana päätösesitystään.

”Olemme pahoillamme ja surullisia yhteistyön päättymisestä. Jatkamme samaa hyvää Kohtaamispaikka-toimintaa edelleen ja etsimme sille sopivat tilat. Kohtaamispaikan fokus on ollut ja tulee olemaan jatkossakin Jeesuksessa ja Raamatussa”, tiedotteessa todetaan.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kirkonseudun mukaan Kohtaamispaikka ry:n ja seurakunnan välillä on ollut kitkaa muun muassa naispappeuteen liittyen. Kohtaamispaikka ry tekee yhteistyötä Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen kanssa, joka edustaa perinteistä virkakäsitystä.

Tiedotteen mukaan Kohtaamispaikalla ei ole omaa kantaa virkanäkemykseen. ”Kohtaamispaikka on suvaitsevainen jäsentensä ja yhteistyökumppaneidensa erilaisille virkakäsityksille. Toimiessamme yhteistyössä Kansanlähetyksen kanssa kunnioitamme ja toimimme heidän virkanäkemyksensä mukaisesti. Toimiessamme yhteistyössä evankelisluterilaisen paikallisseurakunnan kanssa kunnioitamme ja toimimme seurakunnan virkanäkemyksen mukaisesti.”

Reilu viisi vuotta sitten Joutjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti, ettei Lahden Kohtaamispaikka ole enää seurakunnan toimintaa. Yhteisö on kuitenkin saanut edelleen käyttää seurakunnan tiloja. Jumalanpalvelusyhteisö Kohtaamispaikka onkin kokoontunut Joutjärven kirkossa joka toinen sunnuntai. Kaiken kaikkiaan toimintaan osallistuu noin 400 ihmistä, heistä neljäsosa on lapsia.

Kohtaamispaikka-toimintaa on järjestetty Joutjärven seurakunnan tiloissa Lahdessa vuodesta 1998 lähtien.