Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Jouluradion Hoosianna kuullaan tänä vuonna PastoriPiken rap-versiona

 

– Kun multa kysyttiin, olisinko kiinnostunut tekemään oman versioni Hoosiannasta, epäröin hetken. Kyse on niin isosta ja hienosta laulusta, jolla on myös mulle paljon tunnearvoa, PastoriPike kertoo

Jouluradion Hoosianna-virsi kajahtaa tänä vuonna rap-artisti PastoriPiken versiona mahtipontisempana kuin koskaan. Tuttuun tapaan Jouluradion oma Hoosianna-sovitus saa ensiesityksensä Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 1.12. puoliltaöin.

”Hoosianna säilyy klassikkona ja nuorten huulilla, kun PastoriPike tuo sen nyt 2020-luvulle”, sanoo uuden sovituksen tilannut Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne ylpeänä.

Ensimmäisen adventtina vuorokauden vaihtuessa julkaistava Hoosianna virittää suomalaiskodit joulunodotukseen, sillä Jouluradio on joka vuosi virallisesti alkanut Hoosiannalla. Vuosien saatossa Hoosianna on kuultu esimerkiksi Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin, Kerkko Koskinen Kollektiivin, Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen sekä Katja Lapin ja Nina Tapion versioimina, mutta nyt luvassa on jotain aivan uutta, sillä ensimmäistä kertaa virsi kuullaan rap-sovituksena. Nyt järjestyksessään kahdeksas Jouluradion Hoosianna on moderni ja rohkea toteutus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

”Kun multa kysyttiin, olisinko kiinnostunut tekemään oman versioni Hoosiannasta, epäröin hetken. Kyse on niin isosta ja hienosta laulusta, jolla on myös mulle paljon tunnearvoa. Onneksi tiimin kannustamana otin haasteen vastaan. Tänään kun kuuntelen meidän versiota en vois olla onnellisempi, et lähdin tähän projektiin mukaan”, PastoriPike kertoo.

PastoriPike, oikealta nimeltä Pierlin Mpaka Makumbu, on rap-artisti, jonka musiikkiura alkoi vuonna 2009 gospelrap-yhtyeessä Pastorit. Viime vuosina hän on keskittynyt soolouraansa. PastoriPiken Hoosiannassa mukana on myös gospel-kuoro.

”Tehtiin tästä biisistä nykyaikainen, mun tyylinen versio, jossa saan tuoda omalla tyylilläni esiin tärkeitä asioita. Kiitos Jouluradion upealle porukalle yhteistyöstä!”, Pike sanoo.

Uudelleen versioitu Hoosianna on yksi Jouluradion lanseeraamista joulumusiikin mediatuotteista. Virren päivittäminen tässä ajassa eläväksi ja uudella tavalla, uusia sukupolvia puhuttelevaksi joululauluksi on kulttuuriteko Jouluradiolta.

”On suuri ilo, että PastoriPike lähti sovittamaan Hoosianna-virttä. Hän on kiinnostava artisti ja häneen personoituu Jouluradion 17. tuotantokauden ajatus: Jouluradio trendaa, koska olemme monikulttuurinen ja rohkea joulumusiikkimedia kaikessa mitä teemme”, arvioi Jouluradiota alusta asti tehnyt toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

PastoriPike saapuu Jouluradion Kuulostaa joululta -sarjan vieraaksi Sillalle, Kauppakeskus REDIn toiseen kerrokseen keskiviikkona 13.11. kello 16. PastoriPiken haastattelua voi seurata joko paikan päällä tai suorana lähetyksenä Jouluradion Facebook-sivulla. Tuolloin luvassa on ensimmäiset maistiaiset siitä, miltä Hoosianna kuulostaa. PastoriPike esiintyy Jouluradion Hoosianna-päivässä 1.12. kello 15 kauppakeskus REDIssä sekä Töölön kirkon Pop-messussa kello 17.

STT