Ihmisiä ja ilmiöitä: Eksorkismi – vieläkö on pahoja henkiä? Ihmisiä ja ilmiöitä: Pimeydestä valoon – Raamatun mukaan ”hyvä mieli on kuin alituiset pidot”, mutta mikä auttaisi pääsemään juhlatunnelmaan kaamoksen keskellä?

Sari Puntila talkoilee 11:ttä kertaa peräkkäin Maata Näkyvissä -festareilla

 

– Marraskuinen tapahtuma on mielessä ja kalenterissa aina hyvissä ajoin, mutta silti ajattelen osallistumista vuosi kerrallaan, sanoo Sari Puntila. Kuva: Martti Pyykönen

Pohjoismaiden suurimmat, kristilliset musiikkifestarit työllistävät 1300 vapaaehtoista ensi viikonloppuna Turussa. Sosionomi-diakoni-opiskelija Sari Puntila palvelee artisti-infossa.

Helsinkiläinen Sari Puntila kävi rippileirinsä Karkun evankelisella opistolla, jossa isoset puhuivat innolla loppuvuoden kohokohdasta, Maata Näkyvissä -festareista.

– Moni oli tehnyt niillä talkootyötä, josta palkittiin mm. alennuksilla pääsylippujen hinnoista. Kyllä se oli hyvä täky minullekin!

Sansa neliöb 15.11.-15.12. MJa

Konfirmaatiovuotensa festareilla, vuonna 2009, Sari oli jakamassa aamupalaa.

– Se oli siinä mielessä kiva pesti, että oma vastuu tuli hoidettua jo varhain. Sen jälkeen oli vapaa nauttimaan ohjelmasta täysin siemauksin.

Seuraavina vuosina hän on tehnyt esimerkiksi jätehuoltoa, päivystänyt Sleyn nuorisotyön pisteellä ja palvellut toimistosihteerinä, jolloin tuli mm. pestyä ja silitettyä pappien alboja sekä tehtyä palosuojaus suureen, seinillä kiertävään ruokarukouslakanaan.

Viime kertoina Sari on ollut studioemäntänä. Hän on mm. ollut etukäteen yhteydessä puhujiin ja tiedustellut, millaista tekniikkaa ja materiaalia he tarvitsevat esiintymisensä oheen.

– Festareilla olen varmistanut, että kaikki sujuu sovitusti.

Ensi viikonloppuna, 15.-17.11., Sari tekee työvuoronsa artisti-infossa. Hän vastaanottaa festareille tulevia muusikkoja ja puhujia sekä etsii vastauksia heidän akuutteihin kysymyksiinsä.

– Toki samassa tehtävässä palvelee muitakin, jotta saamme kukin vuorollamme hengähtää.

– Saimme toivoa, mitä ohjelman osuuksia haluaisimme päästä seuraamaan. Itse tahtoisin nähdä Juhani Tikkasen ja Kotiinpalaajien keikat.

Menneiltä festareilta on jäänyt hyviä muistoja.

– Eräs perjantai-illan messu oli erityisen hoitava, kun olin talkoillut edelliset tunnit toimistosihteerinä, kiireessä ja kaaoksessa. Ja silloin muistan herkistyneeni, kun Saraste soitti todella vaikuttavasti Vapaa ja vahva -biisinsä ennen kuin lopetti kokonaan keikkailemisen.

– Tälläkin kertaa on taas ihana sukeltaa ihanaan festarikuplaan ja nähdä paljon tuttuja!