Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Jouluradio aloittaa lähetyksensä adventtina

 

Kuva: Jouluradio/Janne Simojoki

Jouluradio kuuluu tänä vuonna historiallisen laajasti, mutta Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa vain osassa kaupunkia.

Jouluradio aloittaa lähetyksensä ensimmäisenä adventtina puolelta öin jo 14. kertaa.

Jouluradion perinteinen aloituskappale, Hoosianna, tehtiin tänä vuonna yhteistyössä kuuntelijoiden kanssa. Kuuntelijat saivat videoida ja lähettää ikioman versionsa virrestä, ja tulkinnoista koostettiin Jouluradion avausraita.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

”Tämän vuoden teemoina ovat vahvasti olleet yhdessä tekeminen ja jakaminen”, kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Videoita lähetettiin Jouluradiolle useita kymmeniä, ja tekijöinä olivat muun muassa tanssiryhmä, Finnairin lentoemännät, alakoululuokkia, kehitysvammaisten ryhmä ja Rap-mummo Eila. Erilaisia soittimiakin käytettiin: banjon lisäksi oli tehty rumpu-, kitara-, sähkösaksofoni ja jopa harmonikkaversiot.

Ennätyksellinen kattavuus

Viime vuonna FM-kanavalla oli lähes 700 000 viikkokuulijaa. Tänä vuonna jouluradio tavoittaa lähes neljä miljoonaa kuulijaa. Alueita on kaksikymmentä, uusina alueina ovat mukana Savonlinna, Mikkeli, Vaasa ja Lohja. Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa Espoossa kanava ei kuitenkaan kuulu kattavasti, koska viestintävirasto ei myöntänyt tänä vuonna Espooseen FM-taajuutta. Helsingin taajuus tavoittaa Etelä-Espoon ja Pohjois-Espoossa taas kuuluu Lohjan taajuus, mutta kaupungista osa jää kuuluvuusalueen ulkopuolelle.

”Jouluradio on kaivattu – ja jo perinteinen – adventin ja loppiaisen välisen ajan soundtrack, joka tyydyttää kaikkien suomalaisten joulumusiikin nälän riippumatta siitä millaiset mediankäyttötottumukset tai musiikkityylilajimieltymykset ovat”, Kalliorinne kertoo.

Jouluradio soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen mediatoimituksen, Toivontuottajien, tuottamana yhteistyössä kuuluvuusalueiden seurakuntien tukemana. FM- ja kaapelitaajuudet löydät näiltä sivuilta jouluradio.fi.

 

Aiheet