Ihmisiä ja ilmiöitä: Jooga alkoi muistuttaa Sofia Ziessler-Korpin elämässä uskontoa Kotimaa: Vapaakirkon kesätapahtumassa juhlitaan sekä seurakuntia että 100-vuotiasta kirkkokuntaa

Joululaulupäivää vietetään lauantaina 15.12. – Jouluradio kannustaa kajauttamaan joululaulun siellä missä mieli tekee

 

“Joululaulupäivästä on jo muutamassa vuodessa muodostunut pieni perinne niin kodeissa kuin työpaikoilla”, kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Joululaulut ovat tunnetusti asia, jotka jakavat kansaa: milloin saa aloittaa joululaulujen kuuntelemisen tai laulamisen? Ensi lauantaina 15.12. vietettävän kansallisen Joululaulupäivän slogan #lupalaulaa kertoo, että viimeistään nyt jokainen suomalainen saa laulaa täysin palkein.

Joululaulupäivä kannustaa jokaista laulamaan joululauluja siellä missä mieli tekee: kotona, työpaikalla, hississä, kauppareissulla tai vaikka lenkillä. Joululaulupäivän henkeen kuuluu myös kannustaa ympärillä olevia yhtymään lauluun ja järjestää pieniä pop-up -joululaulutapahtumia.

Perheniemi neliöb. vkot 23-24. MJa

“Tämä on hyvin matalan kynnyksen päivä: kun yksi tai kaksi ihmistä ryhtyvät lauluun, muut kyllä yhtyvät lauluun! Suomalaiset rakastavat laulaa – etenkin joululauluja”, Riitta Kalliorinne sanoo.

Kalliorinteen mukaan Joululaulupäivän tarkoitus on muistuttaa laulamisen tutkitusti hyvää tekevästä vaikutuksesta ja suomalaisen joulumusiikin tunteikkaasta kulttuuriperinnöstä. Kuten Ravintolapäivänä tai Siivouspäivänä, kuka tahansa voi järjestää oman pop-up -yhteislaulutapahtuman missä tahansa. Jouluradio järjestää itsekin oman yhteislaulutempauksensa kauppakeskus Redissä.

Säestystä kaipaaville Jouluradiossa soi koko päivän ajan suomenkielinen, helposti yhteislaulettava, tutuista joululauluista koostuva soittolista.

“Jos yksin ei siis keksi laulettavaa, Joululaulupäivää on helppo toteuttaa Jouluradion ääressä mukana laulaen!”, Kalliorinne kannustaa.

STT