Joukko eteläpohjalaisia kirkkoherroja: Avioliitto on miehen ja naisen välinen

 

Joukko Etelä-Pohjanmaan seurakuntien kirkkoherroja muistuttaa tänään Ilkka-lehdessä, että kirkon virallisen näkemyksen mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen ja että se perustuu ”Jumalan pyhään ilmoitukseen, Raamattuun”.

Kirkkoherrojen mukaan avioliiton pyhyys nousee Jumalan asetuksesta. He viittaavat Matteuksen evankeliumin 19. lukuun, jossa Jeesus lainaa luomiskertomusta. Kannanotto on julkaistu Ilkka-lehden verkkosivuilla Mielipide-osastolla.

Kirkkoherrat tahtovat ”muistuttaa, että Jumalan pyhään ilmoitukseen, Raamattuun, pohjautuva kristillinen miehen ja naisen välinen avioliittonäkemys on kirkkomme virallinen kanta, jossa tahdomme pysyä.”

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Kannanotossa myös viitataan Lapuan piispa Simo Peuraan ja kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitaloon, jotka toivat esillä kirkon kannan viikonloppuna. ”Arkkipiispa Kari Mäkisen myönteiset lausunnot tasavertaisen avioliiton puolesta ovat puolestaan aiheuttaneet hämmennystä, mikä on osaltaan vaikuttanut yli 10 000 seurakuntalaisen eroamiseen kirkosta”, kirkkoherrat huomauttavat.

Allekirjoittaneet ovat eteläpohjalaisista seurakunnista Lappajärven kirkkoherra Ari Auranen, Soinin kirkkoherra Esko Kallio, Vimpelin kirkkoherra Ilkka Lehto, Lapuan kirkkoherra Matti Salomäki, Alajärven kirkkoherra Hannu Kujala, Jalasjärven kirkkoherra Anssi Massinen ja Evijärven kirkkoherra Aki Paavola. Lisäksi allekirjoittaneiden joukossa on Hannu Haukkala, joka on pirkanmaalaisen Virtain seurakunnan kirkkoherra.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie