Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Jorma Kukkonen: ”Liberaaleista on tullut kannanotoissaan ja toimissaan ahdasmielisiä”

 

Kuva: Eduskunta

Entinen kansanedustaja, nykyinen Hankasalmen kirkkoherra Jorma Kukkonen arvostelee voimakkaasti kirkon keskusteluilmapiiriä Savon Sanomien artikkelissaan.

– Erikoisen hämmentävää on se, että eettisissä kysymyksissä liberaaleista on tullut kannanotoissaan ja toimissaan ahdasmielisiä, Kukkonen kirjoittaa.

Hänen mukaansa myös Jeesuksen ja lähetystyön unohtuminen kirkon ”neljä vuodenaikaa” -esitteestä on skandaali.

Kukkonen on huolissaan kirkon ajautumisesta riitoihin.

Hänen mukaansa ”vuosituhantisten perinteiden kannattajia ja samalla maailmanlaajan kirkon valtavirtaa on alettu syrjiä ja ahdistaa nurkkaan.”

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Jotkut ovat jopa tekemässä tähän asti kansankirkkomme suolana pidetyistä herätysliikkeistä sylkykuppeja.

– Niiden toimintamahdollisuuksia etenkin etelän seurakunnissa aiotaan rajoittaa, kun toiminnalle ei haluta antaa taloudellista tukea. Valtaa käytetään toisia vastaan. Tätä en ymmärrä enkä hyväksy.

Jeesus puuttuu perustehtävistä

Tärkeintä olisi Kukkosen mukaan muistaa Uuden Testamentin kehotus ”kristityt tunnetaan siitä, että he rakastavat toisiaan” ja toimia tuon mukaisesti. 

Tämä ei nyt ole ex-kansanedustajan mukaan tilanne Suomen luterilaisessa kirkossa.

– Kirkko julkaisi äskettäin kauniin ja sisällöllisesti monipuolisen esitteen ”Kirkon neljä vuodenaikaa”. Ihmettelin heti sen luettuani, että ei sanaakaan lähetystyöstä, yhdestä kirkon perustehtävästä.

– Mutta kun 12 -sivuisessa julkaisussa ei mainita Jeesusta ollenkaan, niin se on jo skandaali, hämmästelee pitkään Hong Kongissa lähetystyössä vaikuttanut Kukkonen.

Jorma Kukkonen toimi SDP:n kansanedustajana 1995-1999.

Lue Kukkosen koko artikkeli