Heinäkuu on hengellisten juhlien sesonki

 

Viime vuoden juhlatunnelmaa Evankeliumijuhlilta Kälviältä. Kuva Eeva-Liisa Luoto

Heinäkuu on kesäjuhlien vilkkainta aikaa. Raahessa tänä viikonloppuna valtakunnalliset Evankeliumijuhlat juhlistavat evankelisen liikkeen isän F. G. Hedbergin 200-vuotissyntymäpäivää.

Samaan aikaan Seinäjoella vietetään valtakunnallisia Kansanlähetyspäiviä Hengessä mukana -teemalla.

Myös muun muassa Oulussa, Ähtävällä, Harjavallassa ja Raumalla juhlitaan heinäkuun aikana.

Kansanlähetyksen Hengessä mukana -teemalla varustetut juhlat mukaan erityisesti lapsia ja nuoria. Ohjelmassa on muun muassa raamattuopetusta, musiikkia ja teatteria.

Vanhoillislestadiolaisten suviseuroja vietetään 1.-4. heinäkuuta Lumijoella. Suviseurojen tunnuslauseena on Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Ohjelma koostuu seurapuheista, virsistä ja Siionin lauluista. Tapahtumaan odotetaan noin 75 000 seuravierasta, joista valtaosa on lapsia ja nuoria.

Oulun herättäjäjuhlat järjestetään 8.-10. heinäkuuta. Juhlaohjelma koostuu seuroista, veisuista ja messuista. Tämän lisäksi juhlilla järjestetään konsertteja ja teatteriesityksiä.

Juhlat ovat nimeltään Anna toivon kantaa. Mukana järjestelyissä on myös Oulun seurakunnat.

Lähetysyhdistys Rauhan Sanan ja Laestadianernas Fridsföreningars Förbund:in yhteiset suvijuhlat toteutetaan 8.-10. heinäkuuta Ähtävällä. Juhlat ovat kaksikieliset.

Juhlia voi kuunnella myös radiosta taajuudelta 98,0 Mhz tai internetistä osoitteesta www.lff.fi.

Suomen rukoilevaisen kansan yhdistys järjestää Länsi-Suomen 105. herännäisjuhlat 15.-17. heinäkuuta Harjavallassa. Juhlien järjestelyihin osallistuu myös Harjavallan seurakunta.

Rukoilevaisten kesäseurat pidetään 15.-17. heinäkuuta Raumalla. Ohjelmassa on seurapuheiden lisäksi muun muassa kouluun lähtevien siunaaminen ja katekismussaarna.

Uusheräyksen kesäseuroihin voi osallistua 22.-24. heinäkuuta Kalajoella. Seurojen teemana on Vedet virratkoon. Ohjelmaa on kaikenikäisille.

Heinäkuun kesäjuhlat päättää 29.-31. heinäkuuta järjestettävät Kansan Raamattuseuran kirkastusjuhlat Heinävedellä, jotka kutsuvat vieraita hengelliseen lepoon. Juhlien nimi on teeman mukaisesti Tulkaa ja levähtäkää.

 
Artikkelibanneri perussanoma