Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Jalkapallotähti kertoo uskostaan kesäjuhlilla

 

Kuva: JJK

Vapaakirkon kesäjuhlat starttaavat tänään Jyväskylässä.

Avauspäivän mielenkiintoinen puhujavieras on Babatunde Wusu, JJK:n ”kulttipelaajaksi” ristitty nigerialainen.

Wusu on viitannut uskoonsa usein haastattelussa, mutta nyt aiheesta kuullaan lisää futispelaajan haastattelussa hipposhallissa.

Nigerian pääkaupungissa Lagosissa syntynyt Wusu muutti Suomeen Konnevedelle jo vuonna 2001.

Kotimaassaan hän ei ollut jalkapalloammattilainen, mutta päätyi Suomessa sellaiseksi.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Todellinen läpimurto nähtiin Jyväskylän JJK:ssa, jota hyökkääjä Wusu oli nostamassa ensimmäistä kertaa seuran historiassa Veikkausliigaan 2008.

Kaudeksi 2009 hän palasi Turun Palloseuraan ja viime marraskuussa takaisin Jyväskylään, jossa hän oli noussut seuran lyhyen historian suosituimmaksi pelaajaksi.

Uskoonsa usein avoimesti viitannut urheilija loukkaantui viime talvena vaikeasti harjoitusottelussa ja kirjoitti Facebook-sivuilleen:

”Minä tulen kuntoon. Uskon että Jumalan, jyväskyläläisten ja muiden välittävien ihmisten ilo ja rakkaus parantavat minut. Tiedän, että Jumala toi minut JJK:iin pelaamaan ja uskon pelaavani taas,” Wusu viestitti.

”Jumala ei jätä minua nyt. Kaikki on hyvin. Saan niin paljon tukea faneilta ja koko Suomelta. Lämpimät kiitokset minulta ja perheeltäni.”

Wusu on Vapaakirkon kesäjuhlien vieraana hipposhallissa tänään perjantaina klo 18 alkavassa iltatilaisuudessa.