Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon uusi piispa Ibrahim Azar osallistuu Lähetysjuhlille

 

Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon piispa Ibrahim Azar (vas.) vihittiin virkaansa tammikuussa 2018. Kuvassa oikealla edellinen piispa Munib Younan. Kuva: Ben Gray / ELCJHL

Lähetysjuhlat järjestetään Kuopiossa 25.–27.5.2018. Juhlien teemana on slogan: Rakasta minua nyt

Lähetysjuhlilla on luvassa ohjelmia kaikenikäisille, kohtaamispaikkoja, musiikkia ja kansainvälistä tunnelmaa. Juhlien järjestäjinä ovat SuomenLähetysseura, Kuopion ev.lut. seurakunnat, Siilinjärven seurakunta ja Kuopion hiippakunta. Yhteistyössä on mukana myös Kuopion kaupunki.

– Lähetys on olennainen osa kirkon perustehtävää. On etuoikeus saada järjestää juhla, mihin tullaan eri puolilta Suomea. Näen lähetystyön tärkeänä, koska yhä enemmän käperrymme omiin oloihimme ja siihen, että meillä on asiat hyvin. Tarvitsemme näkökulmaa koko maailmaan. Maailma on yhteinen ja kristinuskon sanoma on tarkoitettu kaikille ihmisille, sanoo Puijon seurakunnan kirkkoherra Jaana Marjanen, joka on myös Suomen Lähetysseuran hallituksen jäsen.

Suomi sydämellä 2019

Perjantaina Tuomiokirkossa, lauantaina Kuopio-hallissa ja sunnuntaina torilla

Lähetysjuhlat alkavat perjantaina 25.5. klo 18, jolloin tapahtumapaikkana on Tuomiokirkko. Lauantain 26.5. tilaisuudet järjestetään Kuopio-hallissa ja sen lähellä olevissa kouluissa. Lauantain ohjelmaan sisältyy muun muassa messu, jonka yhteydessä siunataan kesän leireille lähtevät isoset.

Sunnuntain ohjelma keskittyy Kuopion torille, jossa on messu klo 11. Lähetysjuhlien päätöstilaisuus on klo 13–15 pidettävä Riemu-festivaali.

Kuopiossa juhliin valmistaudutaan koko kevät 

Kuopiossa juhliin valmistaudutaan jo kevään kuluessa neliosaisella tapahtumasarjalla, jossa halutaan nostaa esiin erilaisia, välillä yllättäviäkin näkökulmia maailmanlaajan kirkon elämään ja työhön. Teemat koskevat kristillistä todistusta, ihmisoikeuksia, rauhan ja sovinnon kysymyksiä sekä köyhyyttä.

Viimeinen näistä tilaisuuksista on juhlien alkamispäivänä 25.5. Silloin teemana on köyhyys ja mukana keskustelemassa yksi Lähetysjuhlien ulkomaisista vieraista, Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon uusi piispa Ibrahim Azar. Ibrahim Azar vihittiin virkaansa tammikuussa 2018.

Lähetysjuhlien valmisteluissa tehdään yhteistyötä myös Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Neljä vaatetusmuotoilulinjan opiskelijaa opettajineen ovat suunnitelleet uusiotuotteita, joiden raaka-aineena käytetään Lähetysseuran käytöstä poistettuja banderolleja ja keräysliivejä. Kuopion ja lähiseudun seurakunnista on löytynyt innokkaita ompelijoita, jotka valmistavat tuotteita myytäväksi Lähetysjuhlilla. Ohjeet ovat vapaasti muidenkin käytettävissä, ne löytyvät kirjallisina ja videoituina Lähetysjuhlien verkkosivuilta.

 

 
PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan