Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Maailman suosituin raamatunjae kiteyttää kristinuskon keskeisen sanoman

 
Nainen naputtelee läppäriä. Läppärin ruudulla on raamatunjae: Joh. 3:16

Tiesitkö, että Joh. 3:16 on maailman suosituin raamatunjae? KUVA: ISTOCK

Pienoisevankeliumiksi kutsuttu Joh. 3:16 sanoittaa kristinuskon tärkeimmän sanoman. Se on myös maailman suosituin raamatunjae.

Erilaisissa kyselyissä on paljastunut kerta toisensa jälkeen, että maailman suosituin raamatunjae on Johanneksen evankeliumin 3. luvun jae 16 (Joh. 3:16). Esimerkiksi viime vuonna sitä haettiin internetistä yli kaksi miljoonaa kertaa kuukaudessa.

Suomessa jaetta kutsutaan pienoisevankeliumiksi, sillä se kiteyttää yhteen jakeeseen kristinuskon ytimen. Se kuuluu: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Vuoden 1938 kirkkoraamatun mukaan)

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Mitä pienoisevankeliumi oikein tarkoittaa meille tänään?

On Jumala

Ensiksikin on olemassa Jumala, mikä ei ole tämän päivän suomalaiselle itsestäänselvyys. Karkeasti jaoteltuna kolmasosa suomalaisista sanoo uskovansa Jumalaan, kolmasosa on epävarma ja kolmasosa ei usko. Jumala, johon ihmiset sanovat uskovansa, ei aina vastaa sitä, mitä Raamatussa Jumalalla tarkoitetaan.

Raamatun Jumala on maailmankaikkeuden Luoja. Hänellä on kaikki valta luomassaan maailmassa. Hän on luonut ihmisen kuvakseen ja vastaamme elämästämme hänen edessään.

Maailmaa rakastanut

Jumala ei ole ainoastaan kaikkivaltias, vaan hän on myös täydellisen hyvä. Pienoisevankeliumi kertoo meille, että hän on rakastanut maailmaa. Hän loi maailman rakkauden kohteekseen.

Jumalan rakkaus näkyy esimerkiksi luomakunnan ihmeellisessä kauneudessa ja toimivuudessa. Uuden ihmisen syntymä on myös sellainen ihme, joka on saanut monet ymmärtämään, että hyvä Jumala on olemassa.

***

Lue koko artikkeli Joh. 3:15 -raamatunjakeen sanomasta maksutta Uuden Tien verkkolehdessä. 

 
artikkelibanneri Uusi Tie