Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Joensuun kaupunki kumosi seurakuntien vierailukieltopäätöksen

 

Lapsia kirkkohetkessä Maikkulan kappelissa Oulussa. Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Joensuun kaupunginhallitus on tänään kokouksessaan kumonnut linjauksen, joka olisi estänyt seurakuntien työntekijöiden vierailut päiväkoteihin. Aiheesta uutisoi Karjalainen-lehti.

Joensuun päiväkodit saivat hiljattain kaupungin varhaiskasvatuksen johdolta jyrkän ohjeistuksen, jossa kiellettiin seurakuntien työntekijöiden päiväkotivierailut sekä lasten osallistuminen esimerkiksi joulukirkkoon päiväkotiaikana. Yllättäen tullut linjaus on herättänyt laajasti hämmennystä ja keskustelua.

Tänään Joensuun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan kumota linjauksen. Päätös syntyi, kun kaupunginhallitus oli kuullut hyvinvointijohtaja Riitta Huurinaista sekä päivähoidon johtaja Päivi Liuskia, kertoo Karjalainen-lehti.  Aikaisemmin Liuskia oli tulkinnut, että vierailut ja joulukirkko olisivat vastoin uutta varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen mukaan kaupunki odottaa nyt tarkempia ohjeistuksia ja toimii toistaiseksi kuten ennenkin.