Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Jippu YLE:n haastattelussa: Puhun ohjelmassani avoimesti alkoholismista

 

Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmassa kuullaan Jipun ennen julkaisematonta musiikkia. Laulaja esittää vierailleen näiden toivekappaleen Joonatan Raution säestämänä. Kuva: Kai Kortelainen

YLE Puheessa vieraillut Jippu paljasti haastattelussa puhuvansa avoimesti suhteestaan alkoholiin Radio Dein Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmassa keskiviikkona.

Musiikkievankelista ja muusikko Merituuli Elorinne, joka paremmin tunnetaan nimellä Jippu, vihjaisi YLE:n haastattelussa päihteiden hallinneen pitkään hänen elämäänsä.

– Harrastin cocktaileja Tigerissa, mutta pelkäsin Kallion kuppiloita, kun ne haisivat, hän totesi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Jippu paljasti YLE:n suorassa lähetyksessä puhuvansa omasta alkoholismistaan Radio Dein Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmassa, kun hänen vieraakseen saapuu päihdeterapeutti Rami Junnila. Jakso kuullaan Radio Deissä huomenna keskiviikkona 9. maaliskuuta kello 16.

YLE Puheessa Jippu sivusi aihetta ihmissuhteista puhuessaan. Jippu kertoi baarielämään liittyneiden ihmissuhteiden karisseen vuosien varrella, mutta syvemmät ystävyyssuhteet ovat säilyneet. Perheen merkitys on hänelle suuri.

– Ne ystävät jäivät, jotka ovat olleet jo nuoruudesta asti ja itsekin päätyneet taiteilijoiksi. Eivät ne seurapiirikaverit, koska ei juhliin perustuva ystävyys ole sellaista, mikä jää, kun mennään todella lujaa. Perhe tuli siinä vaiheessa kuvaan.

YLE Puheessa Jippu kertoi olevansa tällä hetkellä tyytyväinen elämäänsä musiikkievankelistana, perheenäitinä ja radio-ohjelman luotsaajana. Hänen elämänsä yksivuotiaan Romeo-pojan äitinä on tavallista lapsiperheen arkea ruoanlaittoineen, siivouksineen ja lapsen tarhasta hakemisineen.

Jippu on onnellinen, koska hän saa nyt elää rakkauden ja ystävyyden ympäröimänä.

– Toivottavasti tämä olisi minulle tasapainon ja eheytymisen aikaa.

Jippu on työskennellyt viime syksystä alkaen musiikkievankelistana Turun Mikaelin seurakunnassa.

– Olen ollut aina evankelista ja hihhuli, vaikka sitä nimikettä ei ole minulla aikaisemmin ollutkaan, Jippu naurahti Puheen iltapäivässä.Musiikkievankelista on nauttinut uudesta työstään, koska on saanut sen kautta kohdata ihmisiä ja johdattaa heitä Jumalan luo.

– On ollut ihana nähdä, miten ihmiset etsivät apua Jumalasta. Heitä riittää jonoksi asti. Saan olla työssäni ihmeiden ja suuren äärellä. Työni keskiössä on Jeesus ja miten hän avasi silmäni näkemään sen valheen, missä elän. Voin tuoda esiin, että kaikesta ei tarvitse omin avuin selvitäkään.

Jippu ja Rainer Friman toimittavat vuoroviikoin Radio Deissä helmikuun alussa alkanutta Ihmisen ääni -ohjelmaa. Jippu toi esiin YLE:n haastattelussa, että idea ohjelman tekemiseen tuli hänen kasvattiäidiltään, Aija Roivakselta.

– Ajattelin ensin, etten osaa tehdä radio-ohjelmaa, en ole toimittaja, enkä edes hyvä kuuntelija.

Aija Roivas kehoitti Jippua olemaan vain oma itsensä ohjelmassa, tämä rohkaistui tarttumaan haasteeseen, ja Jippu ja ihmisen ääni -sarja sai alkusysäyksen.

– Jipun mukaan hänen musiikkinsa innoittajana ei ole enää elämäntuska, josta hän ”on jo saanut tarpeekseen”, vaan rakkaus. Muusikko-evankelistan missiona Ihmisen ääni -ohjelmassa on jakaa osakseen saamaansa rakkautta eteenpäin.

Musiikilla on ohjelmasarjassa merkittävä rooli. Kussakin jaksossa kuullaan musiikkia, jota Jippu ei ole aiemmin julkaissut. Jipun vieraat saavat esittää oman toivekappaleensa, jonka artisti tulkitsee livenä Joonatan Raution säestämänä.

– Olen niin kiitollinen kaikesta rakkaudesta, jota olen saanut, että haluan antaa sitä myös pois, lausui Jippu kertoessaan radio-ohjelmastaan YLE Puheen haastattelussa.

Jipulla suurimmat haaveet eivät liity tällä hetkellä musiikkiin tai työhön, vaan henkiseen kasvuun ja oman itsensä hyväksymiseen.

– Haaveeni on tällä hetkellä, että saan toteuttaa itseäni ja hyväksyä itseni tällaisena luonteena, mitä olen, Jippu summaa.

Ihmisen ääni Radio Deissä keskiviikkoisin kello 16 ja uusinta tiistaisin kello 22. Alkoholismi ja päihteet Jipun ja Rainer Frimanin aiheina 9.3. ja 16.3.

Jipun haastattelu YLE Areenassa

Videonäytteitä Jipun ja Joonatan Raution radiolivetallenteista Radio Dein Facebookissa

Seurakuntalaisen artikkeli: Jipulle oma show kristilliselle radiokanavalle: ”Pistän itseni nyt täysillä peliin”