Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jews for Jesus -järjestön Avi Snyder Suomeen: Suurinta antisemitismiä on pimittää Jeesus juutalaisilta

 

Suomeen saapuva Jews for Jesus -järjestön Avi Snyder peräänkuuluttaa kristittyjen vastuuta juutalaisia kohtaan: Evankeliumin pimittäminen juutalaisilta vain siksi, että he ovat juutalaisia, ei ole mikään rakkauden teko.

Jumalan omaisuuskansa tarvitsee evankeliumia yhtä paljon kuin kaikki muutkin, Avi Snyder muistuttaa. Hänen juuri suomennettu kirjansa Juutalaiset eivät usko Jeesukseen – ja muita väärinkäsityksiä valottaa tilannetta Raamattuun nojaten.

Antisemitismin globaali lisääntyminen voi johtaa kristittyjen vetäytymiseen juutalaislähetyksestä. Jews for Jesus -järjestön työntekijä, messiaaninen juutalainen Avi Snyder muistuttaa, että solidaarisuuden osoittaminen juutalaisille ei saisi kuitenkaan johtaa evankelioimisen lopettamiseen.

– Evankeliumin pimittäminen juutalaisilta vain siksi, että he ovat juutalaisia, ei ole mikään rakkauden teko. Se on kenties kaikkein juutalaisvastaisin teko, johon kristitty voi syyllistyä. Tämä ei ole helppo kysymys pohdittavaksi, mutta emme voi sysätä sitä syrjään. Jeesus on juutalaisille joko siunaus tai turmio. Ei ole olemassa mitään välimaastoa, Avi Snyder toteaa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Jos Jeesus on Messias, jota Jumala käski Israelin seurata, silloin juutalaiset, kuten kaikki muutkin, joutuvat tilille siitä, etteivät ota häntä vastaan. Siinä tapauksessa hänestä kertominen on enemmän kuin tärkeää. Vastauksellamme tähän yhteen kysymykseen on kauaskantoisia seurauksia. Jeesukseen uskominen juutalaisena on kuuliaisuutta Jumalalle ja tuo ikuisen siunauksen. Jeesus on joko kaikkien Herra tai ei kenenkään Herra. Panokset eivät voisi olla suuremmat, toteavat kirjan toimittamisesta vastanneet Sanna Erelä ja Kylväjän apulaislähetysjohtaja Hanna Lindberg.

Kirjan kirjoittaja Avi Snyder on New Yorkissa syntynyt Jeesukseen uskova juutalainen ja kokenut lähetystyöntekijä. Hän toimii juutalaisia evankeliumilla tavoittavan kansainvälisen Jews for Jesus -järjestön (Juutalaiset Jeesukselle) Euroopan työn johtajana.

Avi Snyder löysi uskon Jeesukseen vuonna 1977 evankelioivan lehtisen ja kristittyjen ystävien suorasukaisen todistuksen kautta. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon missiologiasta Fullerin teologisessa seminaarissa. Vuodesta 1978 lähtien Snyder on palvellut Jews for Jesus -järjestössä Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Hän oli aloittamassa työtä entisen Neuvostoliiton alueella, jossa hän myös asui seitsemän vuoden ajan. Sittemmin hän on käynnistänyt työn sekä Saksassa että Unkarissa, jossa hän tällä hetkellä asuu vaimonsa Ruthin kanssa.

Juutalaiset eivät usko Jeesukseen – ja muita väärinkäsityksiä (Perussanoma) kirjan suomenkielisen laitoksen toimittamisesta vastaa Lähetysyhdistys Kylväjä yhteistyössä Juutalaisevankelioimisen Suomen työryhmän (JUST) kanssa. Kirja on tilattavissa Perussanoman sivuilta.

Avi Snyder toimii etäyhteyksien kautta puhujavieraana Areopagos-Lähetysnäyttämöllä Turussa 6.–7.11. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kylvaja.fi.

 
Kylvaja artikkelibanneri