Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jesus Culture toi rakkauden sanoman Suomeen

 

Chris Quilalan mielestä hänen parhaat laulunsa ovat syntyneet henkilökohtaisissa rukoushetkissä. KUVA: SUSANNA SARIMAA

Viime viikonloppuna Vantaan Energia Areenalla konsertoinut Jesus Culture on yksi tämän hetken suosituimmista ylistyskokoonpanoista. Yhtye toivoo, että ihmiset voisivat kokea Jumalan rakkautta ylistyksen kautta ja jakaa sitä seurakunnan ulkopuolelle perheisiin, kouluihin ja työpaikoille.

Jesus Culturen musiikilla on miljoonia kuuntelijoita ympäri maailmaa. Bändi on osa tavoittavaa Jesus Culture Ministryä, joka järjestää muun muassa tuhansia nuoria kerääviä tapahtumia. Yhtyeen yksi keulakuvista, solisti ja kitaristi Chris Quilala avaa bändin taustaa.

– Se sai alkunsa Bethel-seurakunnan nuorisotyöstä, joka alkoi pitää konferensseja nimellä Jesus Culture. Niissä rukoilimme ihmisten puolesta, jaoimme ruokaa kodittomille ja niin edelleen. Idea oli luoda kulttuuri, jossa ihmiset voivat kohdata Jeesuksen ja viedä hänet mukanaan sinne, missä ovat, esimerkiksi perheisiin, kouluihin ja työpaikoille. Bändi otti saman nimen, kun aloimme reissata enemmän ja esiintyä konferensseissa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

 

Lauluja rakkaudesta

Monet Jesus Culturen kappaleet puhuvat Jumalan rakkaudesta. Tämä sanoma löytyy esimerkiksi yhdestä heidän tunnetuimmastaan laulusta Your love never fails. Miksi yhtye haluaa pitää rakkausteemaa esillä?

– Monet eivät ymmärrä, miten paljon Jumala rakastaa heitä. Kun he laulavat siitä, se tulee todellisemmaksi heille, Quilala kertoo.  

Jesus Culturen viesti kuulijoilleen on aina se, että Jumalan rakkauden kautta pystymme kohtaamaan myös muita ihmisiä rakkaudella.

– Pidän raamatunkohdasta, jossa sanotaan, että me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä. (1. Joh. 4:19) Olen uskovasta perheestä, mutta muistan ensi kertaa todella kokeneeni Jumalan rakkautta ylistyshetkessä, kun olin 14-vuotias. Se on hienoa, kun me vuodatamme sydäntämme Jumalalle, hän osoittaa rakkautensa meille, Quilala selittää.  

 

Toivoa tuova ylistys

 Chris Quilala uskoo, että musiikki yhdistää monia ihmisiä olivat he sitten mistä kirkkokunnasta tai minkämaalaisia tahansa.

– Olemme nähneet, miten Brasiliassa ihmiset ovat ylistäneet laulujemme kautta, vaikka he eivät kaikki ole edes osanneet englantia.

Laulaja toivoo ylistyksen olevan niin vetovoimaista, että maailma saisi siitä toivoa ja että se tavoittaisi ihmisiä myös seurakunnan ulkopuolelta.

– Aiemminkin ei-uskovia on tullut tapahtumiimme ja löytänyt siellä Jeesuksen.

Chris Quilalan lisäksi Jesus Culture -yhtyeeseen kuuluu laulaja Kim Walker-Smith, kosketinsoittaja Ian McIntosh, kitaristi Jeffrey Kunde, basisti Brandon Aaronson, rumpali Josh Fisher sekä Skyler Smith, joka laulaa ja soittaa akustista kitaraa.

Jesus Culture julkaisi ensimmäisen albumin vuonna 2006. Sitä seuranneina vuosina yhtyeeltä on ilmestynyt kahdeksan täyttä albumia. Niistä viimeisin on Unstoppable Love.

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie