Jeesus-marssi täyttää 25 vuotta

 

Jeesus-marsseja on marssittu Helsingissä 25 vuoden ajan. Kuva: Markku Alén

Vappupäivänä työväenmarssien kanssa kilpailevia Jeesus-marsseja on järjestetty jo neljännesvuosisadan ajan. Helsingin Senaatintorilla tapahtuman yhteyteen liitetyn vappupuheen pitää tänä vuonna kansanedustaja Antero Laukkanen.

– Ennätysmäärä marssijoita, 8500 henkeä, saavutettiin kolmantena vuonna. Tulkaa kaikki joukolla mukaan, niin tehdään yhdessä uusi ennätys”, haastaa vapunviettäjiä Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo, joka on ollut mukana vappumarssissa alusta asti.

Helsingin lisäksi Jeesus-marsseja järjestetään ainakin Heinolassa, Jyväskylässä, Tampereella ja Vaasassa. Helsingin Senaatintorilla marssi käynnistyy vappupäivänä puolilta päivin. Pääkaupungissa marssi on osa yhteiskristillistä Koko perheen vappu -tapahtumaa. Valtiovallan tervehdyksen tilaisuuteen tuo pastori ja kansanedustaja Antero Laukkanen. Tapahtumaan ovat lupautuneet esiintymään muun muassa Jippu ja nigerialainen Hosanna-ryhmä. Kotimainen Jippii-lapsikuoro järjestää Tuomiokirkossa 20-vuotisjuhlakonserttinsa.

SEKL neliö1kk talvi

Kristillisen vapputapahtuman järjestäjät ovat profiloineet tilaisuutensa erityisesti lapsiperheille, mistä viestittävät torille kuljetettava lentosimulaattori, pomppulinna ja kotieläimet. Tapahtuman järjestävät Kristityt Yhdessä ry ja Radio Dei yhdessä useiden kristillisten yhteisöjen ja yritysten kanssa.

Radio Dei lähettää suoraa lähetystä Koko perheen vappu -tapahtumasta vappupäivänä 1.5. kello 11-15.

 
Ex-criminals helmikuu neliö