Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Jeesuksen syntymäkirkko Unescon suojelulistalle poliittisen riidan sävyttämänä

 

Jeesuksen synnyinkirkkoon on merkitty paikka

YK-järjestö Unesco on listannut Betlehemissä sijaitsevan Jeesuksen syntymäkirkon maailmanperintökohteeksi viime viikon perjantaina. Päätöstä pidetään poliittisena ja se tehtiin riidan sävyttämänä. Suljettu lippuäänestys päättyi luvuin 13–6.

 

Israelin miehittämällä Länsirannalla sijaitseva kirkko ja sille johtava pyhiinvaellusreitti oli ensimmäinen Palestiinaan nimetty suojelukohde Palestiinan saatua täyden Unescon jäsenyyden kahdeksan kuukautta sitten. Kirkko lisättiin samalla myös vaarantuneiden maailmanperintökohteiden listalle.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Palestiinalaiset halusivat paikan nopeasti järjestön listalle, koska heidän mukaansa Israelin miehitys, turva-aita ja palestiinalaisten vastaiset pakotteet uhkaavat aiheuttaa kirkon täydellisen tuhoutumisen.

Israel kannattaa kirkon lisäämistä maailmanperintökohteisiin, mutta ilman viittauksia Lähi-idän rauhanprosessiin. Israelin moitti päätöstä. Sen mukaan siinä on kytköksiä Israelin vastaiseen politiikkaan.

Myös Yhdysvallat ilmoitti olevansa pettynyt Unescon päätökseen.

Jeesuksen syntymäkirkko on vanhimpia kristillisiä kirkkoja. Kirkko on perimätiedon mukaan rakennettu Jeesuksen syntymäpaikalle.