Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Järjestäjät tyytyväisiä viikonlopun Maata Näkyvissä -festareihin

 

Koko viikonlopun kestäneet Maata Näkyvissä -festarit keräsivät noin 24 000 kävijää. Yhdysvaltalaista Disciplea festareiden pääkonsertissa lauantai-iltana oli kuulemassa noin kymmenentuhatta.
– Festarit meni tosi hienosti! On kiitollinen mieli tapahtumasta. Täällä on ollut todella hyviä artisteja ja puhujia ja tunnelma on ollut huikea, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Anne Vähätalo onnellisena.

– Joka vuosi on mahtava nähdä, kuinka vastuunkantajat ja talkoolaiset laittavat itsensä likoon, iloitsee Vähätalo.

Maata Näkyvissä -festarit järjestetään lähes yksinomaan talkoovoimin. Noin 1300 vapaaehtoistyöntekijää mahdollisti tapahtuman järjestämisen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tänä vuonna 28. kertaa järjestettyjen festareiden teemana oli Jumalan perhe ja seurakunta.

– Suurin ilonaihe festareilla oli tapahtuman sisältö. Teemana oli Jumalan perhe ja seurakunta, ja täällä sai kokea suurta yhteyttä turvallisessa ja lämpimässä ilmapiirissä. Iloitsen siitä, että Jumalan perheen keskipisteenä oli nimenomaan armo ja Jumalan täydellinen rakkaus. Tämä on paras eväs myös kotiin vietäväksi, kertoo Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen.

Festareiden järjestäjät kääntävät katseensa jo ensi marraskuuhun.

– Tästä on hyvä lähteä miettimään ensi vuotta, jolloin teemana on Vapaana valokeilassa. Teema kuvaa sitä, että me saamme olla vapaita, koska meidät on jo nähty, Heinonen kuvailee.

Lauantai-iltana Disciple (USA) keräsi noin kymmenentuhatta kuulijaa HK Areenalle Maata Näkyvissä -festareiden pääkonserttiin. Kristillisen raskaan rockin huippunimiin lukeutuva tennesseeläisbändi konsertoi ensimmäistä kertaa Suomessa. Vaihtoehtometallia soittava Disciple on tehnyt 20-vuotisen uran.

Disciplen lisäksi pääkonsertissa esiintyi The Rain, Idän Ihmeet ja Torsten Borg.

Maata Näkyvissä -festareiden järjestäjinä toimivat Sleyn nuorisotyö ja Turun evankelis-luterilaiset seurakunnat.