Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Yli 100 000 osoitti mieltään homoavioliittolakia vastaan Ranskassa

 

Yli 100 000 osoitti mieltään samaa sukupuolta olevien avioliittolakia vastaan viikonloppuna Ranskassa. Pariisissa mielenosoitukseen osallistui lauantaina yli 70 000 ihmistä ja Lyonissa yli 22 000 ihmistä. Useita tuhansia marssi myös Touloisessa ja Marseillessa.

Mielenosoitukset kohtasivat vastareaktioita. Lyonissa poliisi pidätti noin 200 vastamielenosoitusta varten kokoontunutta. Touloisessa poliisi käytti kyynelkaasua usean sadan aktivistin ryhmää vastaa, jotka yrittivät kohdata mielenosoittajat.

Ranskan sosialistipuolue ajaa lakiehdotusta, joka toteutuessaan takaisi samaa sukupuolta oleville pariskunnille oikeuden mennä naimisiin ja adoptoida lapsia.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Paavi Benedictus XVI on rohkaissut Ranskan katolilaisia puhumaan avoimesti perinteisestä perhemallista. Syyskuussa hän sanoi joukolle ranskalaisia piispoja totuuden avioliitosta ja perheestä olevan yhteiskunnalle elintärkeää ja sitä tulee puolustaa rohkeilla ja luovilla tavoilla. Hänen mukaansa avioliittoa ja perhettä pitää puolustaa kaikkia väärintulkintoja vastaan, sillä ne ovat vahingollisia perhettä ja ihmisten rinnakkaiseloa kohtaan.

Asiasta ovat uutisoineet useat uutistoimistot ympäri maailman. Suomessa asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.