Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Jaakko Heinimäestä uuden Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja

 

Jaakko Heinimäki on tietokirjailija, kolumnisti, kouluttaja ja pappi. Kuva: Radio Dei

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntalehdet yhdistävät voimansa. Vuoden 2017 alusta lähtien pääkaupunkiseudulla ilmestyy vain yksi seurakuntalehti. Uuden lehden päätoimittajaksi on valittu kirjailija ja pappi Jaakko Heinimäki.

Valomerkki.fi -sivusto uutisoi, että vastavalitun päätoimittaja Jaakko Heinimäen, 51, mukaan uuden Kirkko ja kaupungin täytyy olla sekä häpeämättömän kirkollinen että häpeämättömän urbaani. Kirkko ja kaupunki on Heinimäen mielestä hyvä nimi, koska se viestii sekä kirkollisestä kärjestä että kaupunkimaisuudesta.

Jaakko Heinimäki on kirjoittanut useita kirjoja. Niistä uusin on tänä vuonna ilmestynyt Tapakristityn tyylikirja (Kirjapaja). Koulutukseltaan Heinimäki on teologian maisteri ja työnohjaaja.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Uuden Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittajaksi haki 27 henkilöä. Heistä kuusi kutsuttiin haastatteluun. Päätoimittajan valitsi Helsingin, Espoon ja Vantaan kirkkovaltuustojen nimittämä johtokunta. Johtokuntaan kuuluvat Helsingistä Kaisa Raittila, Pekka Salomaa, Teemu Laajasalo, Eeva Vallisaari ja Hanna Mithiku, Espoosta Jouni Mykkänen, Heikki Saraste ja Kirsi Rostamo ja Vantaalta Thorleif Johansson, Leena Kaseva ja Markku Jääskeläinen.

Kirkko ja kaupunki, Esse ja Vantaan Lauri yhdistyvät vuoden vaihteessa yhdeksi lehdeksi, jonka nimeksi tulee Kirkko ja kaupunki. Samalla seurakuntalehtien yhteinen verkkosivusto valomerkki.fi muuttuu samannimiseksi. Lehdestä ja verkkomediasta vastaa 20 hengen toimitus. Paperilehti ilmestyy joka toinen viikko ja sen arvioitu levikki on noin 350 000.