Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Itä-Suomen yliopistoon pääsee teologian opiskelijaksi ilman valintakoetta

 

Kuva: Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopistossa avautuu teologian uusi väyläpilotti, johon valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä 20 opiskelijaa. Se avaa tien kohti läntisen teologian kandi- ja maisteriopintoja ilman valintakoetta.

Ilmoittautuminen väyläopintoihin alkaa Itä-Suomen yliopiston verkkosivuilla ensi maanantaina 1.7.2019 kello 9 ja päättyy, kun paikat on täytetty tai viimeistään 31.7.2019 kello 15.

Teologian väyläpilotti on osa Toinen reitti yliopistoon -hankkeessa tehtävää kehittämistyötä. Hankkeen tavoite on kehittää, pilotoida ja vakiinnuttaa käyttöön erilaisia reittejä korkeakouluopintoihin.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Toinen reitti yliopistoon -hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Siinä on mukana 11 yliopistoa ja useita eri oppiaineita.

Itä-Suomen yliopistossa väyläpilotin mahdollistavat Teologian osasto ja Avoin yliopisto.

Väyläpilotti koostuu seuraavista opinnoista: Yleisen teologian perusopinnot (25 op), Tieteenfilosofiaa teologeille (3 op) ja English Academic Reading Skills -opintojakso (2 op).

Kaikki väyläpilottiin valitut opiskelijat, jotka läpäisevät edellä mainitut opintojaksot vähintään hyvin tiedoin, valitaan tutkinto-opiskelijoiksi keväällä 2020.

Edeltävät opinnot voi suorittaa työn tai muun opiskelun ohessa.

Opintoihin kuuluu muutamia lähiopetuspäiviä Joensuussa lukuvuoden 2019–2020 aikana. Muutoin opinnot voi suorittaa joustavasti verkossa.

Itä-Suomen yliopistossa Avoimen yliopiston opintojen nykyinen hinta on 10-12 euroa/opintopiste.