Evankeliumijuhlan kokonaiskävijämäärä nousi Porissa 10 000:een

 

Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala ja Sleyn piiripastori Johan Helkkula kertoivat yhteistyöstään Evankeliumijuhlien avaustilaisuudessa. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Pori oli oiva valinta Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sleyn) juhlalle siksikin, että siellä Teljän evankelis-luterilaisella seurakunnalla ja Sleyllä on mutkattomasti toimiva messuyhteistyö.

Seurakunnan ja herätysliikkeen messuyhteistyö oli keskustelun aiheena heti Evankeliumijuhlan avaustilaisuudessa, jossa porilaisen Isomäki Areenan lavalle nousivat Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala ja Sleyn Satakunnan piiripastori Johan Helkkula.

Kaksikko kertoi yhteistyöstä, jota Sley on viime vuosina tehnyt Teljän seurakunnan kanssa Väinölän kirkossa.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

– Ennen sitä Väinölän kirkko oli vähäisellä käytöllä. Yhteistyön myötä kävijämäärät ovat selvästi kasvaneet sekä Väinölän että Teljän kirkoissa. Se on ollut siunaus, Huhtala totesi.

Myös Helkkulan mukaan yhteistyö Teljän seurakunnan kanssa on sujunut hienosti.

Yhteistyön perustana on avoin, teologinen keskustelu, jossa vallitsee molemminpuolinen kunnioitus – myös rukous.

– Vaikka kyllä me kummatkin olemme saaneet myös vihapostia, Huhtala lausahti.

Sleyn ja Teljän seurakunnan messu pidetään joka sunnuntai kello 16 Väinölän kirkossa.

Porissa Sleyn valtakunnallista Evankeliumijuhlaa vietettiin nyt 146. kerran.

Lauantain Riemumessu kokosi 4 000 osallistujaa. Musiikista vastasi The Road yhdessä Pomarkun Pro-kuoron kanssa. Liturgina toimi Pomarkun kirkkoherra Hannu Anttoora.

Sunnuntain päätöstilaisuudessa siunattiin Pauli ja Florence Vanhanen sekä lapset Amani ja Matti Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelis-luterilaisen kirkon työyhteyteen pakolaisleireille Ugandaan.

Maikki Ochieng siunattiin Kenian evankelis-luterilaisen kirkon työyhteyteen, Tiina Latva-Rasku Suomesta käsin tehtävään internet-lähetystyöhön sekä Helene ja Joona Toivanen Myanmarin luterilaisen kirkon työyhteyteen.

Susanna ja Ville Melanen sekä lapset Helmi, Vilja ja Juhana aloittavat uuden kauden Inkerin evankelis-luterilaisessa kirkossa tehtävässä työssä.

Sley on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virallisista lähetysjärjestöistä ja kirkon piirissä vaikuttavan evankelisen liikkeen keskusjärjestö.

Kotimaassa Sley tekee muun muassa messuyhteisöjä, opiskelijatyötä, nuorisotyötä, evankeliumijuhlia sekä Maata Näkyvissä -festareita.

Ensi vuonna Evankeliumijuhla pidetään Turussa.