Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Itä-Lontooseen suunniteltua mega-moskeijaa ei rakenneta

 

Vuodesta 2007 Itä-Lontooseen suunnitteilla olleelle jättimoskeijalle ei myönnetä rakennuslupaa.

70 000 hengen moskeijaa suunniteltiin alun perin olympialaisia silmällä pitäen aivan Olympiakylän viereen. Se olisi ollut Länsi-Euroopan suurin moskeija. Siihen olisi lisäksi kuulunut islamilainen kirjasto, urheilutiloja ja kahdeksan asuntoa vieraileville muslimiopettajille. Sen lupa evättiin kaksi vuotta sitten.

Islamilainen Tablighi Jamaat -lähetysjärjestö muutti moskeijan suunnittelua ja kokoa ja anoi uudelleen lupaa lähes 10 000 hengen moskeijan rakentamista varten tälle samalle alueelle, jonka se on omistanut vuodesta 1996. Tähän saakka väliaikaisessa rakennuksessa on laittomasti kokoontunut 2,500 muslimia.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kunta eväsi luvat jälleen. Kiellon syyksi kunta sanoi, että se aiheuttaisi liikaa teiden tukkimista, pysäköimisongelmia ja häiritsisi liikaa paikallisten asukkaiden elämää. Lisäksi tälle alueelle on jo ollut suunnitteilla rakentaa asuntoja ja työpaikkoja köyhän kunnan asukkaita varten.

Tablighi Jamaat -lähetysjärjestö on perustettu Intiassa 1920-luvulla. Sitä on syytetty nuorten muslimien radikalisoimisesta. Esimerkiksi kaksi Lontoon pommi-iskun (7.7.2005) pommittajaa Mohammed Sidique Khan ja Shehzad Tanweer saivat opetusta tämän moskeijan islamilaisessa koulussa. Yksi Lontoon epäonnistuneen pommi-iskun (21.7.2005) yrittäjistä Manfo Asiedu kävi myös tämän lähetysjärjestön Euroopan pääkeskuksen kokouksissa Pohjois-Englannissa. Järjestön muissa Itä-Lontoon moskeijoissa kävi myös New Yorkin terrori-iskun (11.9.2001) lentokonepommittajia.

Tablighi Jamaat sanoo, että ”sillä ei ole mitään tekemistä poliittisen terrorismin kanssa ja että se taistelee demokratian ja vapauden puolesta ja kannattaa sosiaalista ja uskonnollista yhdistymistä”.

 

Pipa Taylor

 
artikkelibanneri Uusi Tie