Israelilainen bussikuski saattaa menettää työpaikkansa kerrottuaan Jeesuksesta bussissa

 

Kuvakaappaus Ynet-kanavan lähetyksestä, jossa juontaja haastattelee kuljettajasta valituksen tehnyttä matkustajaa.

Israelilainen bussikuski saattaa menettää työnsä kerrottuaan Jeesuksesta matkustajille. Sosiaalisessa mediassa kuljettaja saa kuitenkin tukea.

Matkustajan kuvaamalla videolla kuljettaja selostaa, kuinka Jeesus tuli pelastamaan maailman. Hän kertoo myös, että Jeesukseen uskominen on linjassa juutalaisen uskon kanssa. Video on levinnyt vauhdilla hepreankielisissä sosiaalisen median kanavissa tiistaina. Asiasta uutisoi Israel Today -lehti.

Kuljettaja julistaa videolla Vanhan ja Uuden testamentin muodostavan kokonaisuuden. ”Toinen täydentää toista. Pyhä Henki on synnyttänyt kokonaisuuden”, kuljettaja saarnaa.

Sansa neliöb. toukokuu, MJa

Videolta kuuluu myös useiden matkustajien pyynnöt kuljettajalle lopettaa puhe Jeesuksesta. Kuljettaja on kuitenkin päättänyt puhua ja kehottaa matkustajia laittamaan kuulokkeet korviin, jos he eivät halua kuulla.

Eräs matkustajista närkästyi kuljettajan puheista ja teki tästä valituksen. Matkustajan mukaan kuljettajan puheet uskostaan Jeesukseen olivat lain vastaisia, koska bussissa oli myös lapsia. Israelissa on laitonta evankelioida alaikäisiä. Todellisuudessa Israelin laki ei kiellä uskosta puhumista julkisesti, mutta on laitonta kohdistaa keskustelu erityisesti alaikäisille.

Uutisportaali Ynet julkaisi videon youtube-kanavallaan. Ynetin lähetyksessä juontaja haastattelee myös nimettömänä pysyvää valituksen tehnyttä matkustajaa. Lähetystä verkossa kommentoivat ihmettelevät valituksen tehneen puheita laittomuudesta. Eräskin kommentoija kummastelee, kuinka minareetin kutsuhuutoa, jonka kuulevat myös alaikäiset, pidetään normaalina. Valtaosassa kommenteista ihmeteltiin valittajan laittomuusnäkemyksiä.

”Luulin, että Israelissa on sanan- ja uskonnonvapaus.”

”Kuljettaja parka. Jos hän puhuu pötyä, siihen ei pidä kiinnittää mitään huomiota.”

”100%:sesti laillista. Jokaisella kansalaisella on oikeus uskoa, niin kuin tahtoo.”

Kuljettajan työnantaja on kuitenkin paineen alla kutsunut kuljettajan kurinpidolliseen kuulemiseen. Työnantajan mukaan kuljettaja on saanut käännyttämispuheistaan varoituksen aikaisemminkin. On mahdollista, että kuljettaja menettää työnsä.