Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Islam-tuntija Jaakko Hämeen-Anttila: Libyaa uhkaa sisällissota

 

Kansainvälinen liittouma on luonnehtinut ilmaiskujen alkua Libyassa menestykseksi.

KUUNTELE KLIPPI. Islam-asiantuntija Jaakko Hämeen-Anttila uskoo, että Muammar Gaddafin syrjäyttäminen vallasta voi vaatia kansainvälisen liittouman maajoukkojen lähettämistä Libyaan. – Samalla kasvaa vaara konfliktin kehittymisestä pitkäkestoiseksi sisällissodaksi, Hämeen-Anttila arvioi.

Britannian puolustusministeriö ilmoitti maanantain vastaisena yönä ampuneensa lisää Tomahawk-ohjuksia Libyaan. Gaddafille kuuluneen hallintorakennuksen kerrotaan tuhoutuneen ilmaiskussa.

– Mikäli maajoukkoja lähetettäisiin alueelle, niin Gaddafi ei kauan pystyisi vallassa pysymään, koska häneltä puuttuu laaja kansan tuki. Mutta pelkillä ilmaiskuilla on vaikea vaikuttaa kaupunkeihin, ellei anneta suuren määrän siviilejä kuolla, arvioi Hämeen-Anttila Libyan tilannetta Radio Deille maanantaina.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Lännen mukaan kansainvälisten iskujen aiheuttamista siviiliuhreista Libyassa ei toistaiseksi ole näyttöä.

– Jos tilanne jumiutuu kaupunkisodaksi, voidaan kysyä, mitkä ovat keinot, joita voidaan Gaddafia vastaan käyttää. Tilanne voi jumiutua pitkäksi sisällissodaksi, sanoo Hämeen-Anttila.

Kuuntele professori Jaakko Hämeen-Anttilan arvio Libyan tilanteesta. Hämeen-Anttila arvioi Libyan sotatoimien kehittymistä Radio Deissä maanantaina 21.3. klo 14.20 ja uutislähetyksen jälkeen kello 17.03.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)